ויזת יעד לתאילנד או באנגלית Destination Thailand Visa ובקצרה DTV היא ויזה שהוכרזה בחודש יוני 2024 המאפשרת כניסה רב פעמית (multi-entry) לתאילנד לחצי שנה לפחות, פעמיים לפחות, בטווח של חמש שנים.
אי בהירות לגבי הוצאת הויזה והשימוש בה
אני אישית לא הייתי מנסה להוציא את הויזה הזו לפני אמצע שנת 2025 מסיבות אלה:
- לפי עו"ד בנג'מין הרט, מנכ"ל משרד Integrity Legal Thailand בבנגקוק, המידע שפירסמו רשויות תאילנד לגבי ויזה זו איננו ברור דיו נכון ל-30 ליולי 2024[1].
- זרים ותיקים מסוימים בתאילנד טענו שהויזה לא הוגנת כלפיהם בכך ששילמו יותר על ויזות שהיא לכאורה הופכת לפחות משתלמות, טענות שהם כבר פירסמו וסביר להניח שכבר הגיעו למשטרת ההגירה התאילנדית[2][3].
- מבדיקה מהירה לגבי אתרי קונסוליות של ממלכת תאילנד אני מבין שרק חלק מן הקונסוליות מנפיקות את הויזה; כך למשל, הקונסוליה בהו צ'י מין סיטי וייטנאם לא מנפיקה אותה אבל הקונסוליה בג'קארטה אינדונזיה כן מנפיקה אותה[4].
- ישנם קשיים רחבים בהערכת הפרקטיקה של שוטרי משטרת ההגירה של תאילנד כלפי מי שיגיעו עם הויזה הזו למעברי גבול בתאילנד.
מהכרותי את הפרקטיקה של שוטרי משטרת ההגירה התאילנדים בנמלי התעופה של תאילנד אני משוכנע שחלק ממחזיקי ויזה זו, ספציפית, יידרש גם לספור לפחות 60,000 באט במזומן מול קצין הגירה בכיר להוכחת "אמצעים אמורים למחיה" בתאילנד (ปัจจัยยังชีพตามสมควร) שכן החישוב הוא 10,000 באט לחודש פי 6.
אם להיות מטאפורי זו ויזה שהיא עדיין ב"גרסת אלפא" או "גרסת בטא" ולכן רק מי שאין לו בעיה לנסות אותה שינסה אותה, אחרת שיחכה ללמוד על בעיות של אנשים איתה, איך למנוע אותן מראש ואיך לפתור אותן בזמן אמת.
מאפייני הויזה
הויזה כוללת מסגרת זמן של 5 שנים בה ניתן לשהות בתאילנד עד 180 יום בשנה, כאשר ניתן לעתור לחידוש אשרת שהייה המבוססת על הויזה כל שנה מחדש, בתשלום של 10,000 באט (בניגוד לתשלום ה 1,900 באט הסטנדרטי לחידוש כלל הויזות האחרות).
לדוגמה, הזר הרלוונטי העביר חצי שנה בתאילנד ואז יצא מתאילנד והעביר חצי שנה בקמבודיה ואז חזר לתאילנד ועתר לחידוש אשרת שהייה המבוססת על הויזה וחוזר חלילה ארבע פעמים (1+4
), אך כמו עם כל בקשת הארכת אשרת שהייה אחרת, אין הכרח שעתירה מסוימת תתקבל.
אני מוסיף כהערת אגב שנתקלתי בטענות לפיהן עדיין לא בטוח שיהיה ניתן לחדש את הויזה כל שנה מחדש (1+4
) אלא רק פעם אחת (1+1
) במסגרת חמש שנים ואז אם רוצים אשרת שהייה אחרת, יש לנסות לפעול להשיג אותה בנפרד.
תנאים פורמליים להוצאת הויזה לפי ההבנה שלי
- היעדר רקע פלילי בתאילנד.
- הגעה למחלקה קונסולרית רלוונטית של ממלכת תאילנד במדינה רלוונטית מחוץ לתאילנד והגשת כל מסמך כנדרש כולל הצהרה בנקאית חתומה מהחצי שנה האחרונה (אני אישית הייתי מביא מהשנה האחרונה) המעידה על לפחות 500,000 באט ביום החישוב ותשלום עמלה.
- לעובדים שכירים: חוזה העסקה מחברה מחוץ לתאילנד בלבד, רצוי בצירוף תלושי משוכרת מהחצי שנה האחרונה ולעובדים עצמאיים: כל מסמך המעיד על הכנסה עקבית כעצמאי, רצוי מסמך אובייקטיבי שהנפיקה רשות מס רלוונטית מחוץ לתאילנד בלבד (יש לשמור העתקים בצבע גם לשוטרי הגירה במעברי גבול של תאילנד ולא רק לאנשי קונסוליה).
מוטב למועמד להתייעץ עם רואה חשבון שלו לגבי איזה מסמך או מסמכים יהוו ראיה חזקה לכך.
חסרונות אפשריים של הויזה
- אין אינדיקציה שהויזה תתן פטור מדיווח TM-30 מה שיכול להיות בעייתי מאד ביורוקרטית לבעלי דירות בתאילנד או שוכרי דירות בתאילנד מסיבות שונות המפורטות במאמר המקושר.
- אין אינדיקציה שהויזה תתן פטור מדיווח 90 יום.
- הויזה לא תאפשר קבלת אישור עבודה (work permit) אבל אולי תאפשר הקלת מיסוי נקודתית לעובדים מרחוק בתוך תאילנד ללקוחות מחוץ לתאילנד ("נוודי דיגיטציה") וייתכן שעמלת ה-10,000 באט היא כביכול המיסוי בפועל לכך מעבר למסים שכלל הזרים בתאילנד משלמים כמו מע"מ או אגרה עקיפה (לדוגמה כזו המתומחרת לתוך כרטיס טיסה).
הערות כלליות
- כאמור הויזה מאפשרת כניסה רב פעמית כך שכניסה ויציאה מתאילנד עימה לא אמורות לבטל אותה, אבל להרבות בכניסות ויציאות כאלה המצריכות חישוב דקדקני של ימי היתר שהייה כל פעם מחדש יכול להרגיז את הקצינים ואני אישית הייתי נמנע מכך ככל הניתן.