אחסון אתרי דרופל איננו מטלה פשוטה כבעבר כפי שהייתה עד דרופל 7.
עד דרופל 7, ממשק משתמש שורת פקודה עיקרי של דרופל Drush היה מותקן על סביבת אחסון בצורה גלובאלית כך שניתן יהיה להשתמש בו לכל אתר שמותקן עליה אז מאז דרופל 8 ניתן להשתמש בו, כפי שהוא מסופק מהקהילה לפחות, רק לוקאלית, כלומר צריך להתקין אותו בנפרד לכל אתר, דרך Composer (התקנת הדרופל של האתר תותקן בעצמה דרך כל התקנת Drush כזו).
זה, בתוספת ההשתנות התכופה של תחביר Drush, הקשה על ספקי אחסון לספק תמיכה לבעלי אתרי דרופל ובכך, כולל מסיבות אחרות כמו אי צמיחתן המצופה של מערכות ניהול תוכן אחרות, גרמה לכך שספקי אחסון שיתופי החלו להפוך מכוונות-וורדפרס ומשקיטות את תמיכתן בדרופל ומערכות ניהול תוכן אחרות.
אחסון שיתופי לדרופל
אחסון שיתופי נמכר ביותר כמו GoDdady או Namecheap אמור לספק סביבה עם Composer דרכה ניתן יהיה להתקין Drush לוקאלית ודרכו דרופל.
ניתן לשקול אחסון במודל ענן אחר, לא "שיתופי" אך דומה לשיתופי כמו מודל PaaS או Elastic Hosting דוגמאות אפשריות הן:
- pantheon.io המתחיל מ-41$ לחודש
- platform.sh המתחיל מ-50$ לחודש
- Acquia המתחיל מ-141$
אחסון שיתופי לדרופל נוסף שקיבלתי עליו המלצה אישית ממתכנת הדרופל Patrick Kenny הוא בחברת ICDSoft ובאתר החברה פורסם מאמר זה על אחסון דרופל מודרני אצלם.
אחסון שאיננו שיתופי או משהו שדומה לכך
ניתן לקנות Linode או DigitalOcean ב-5$ אם כי מניסיוני לדרופל זה יכול להיות איטי מאחסון שיתופי ממוצע וזה ידרוש המון עבודות סיס אדמין שלא לכולם יהיה זמן לבצע, בטח לא לרוב העצמאים העובדים לבד ולכן ידרוש צוות מגוון.
ניתן לשקול אחסון VPS מנוהל כמו Cloud Ways אך הוא יכול להיות יקר מדי וניתן לשקול אחסון PaaS במודל Pay As You Go כמו Azure (אני אישית מסתייג ממודל תמחור זה).
שורה תחתונה ומה אני אישית עושה
למי שעובד לבד אני ממליץ על אחסון שיתופי לדרופל בלא יותר מ-10$ לחודש.
שווה ללמוד קצת מינוח קומפוזר כדי לקבל את השקט הזה של עבודה עם Drush.
אני אישית מאחסן אתרי דרופל באחסון שיתופי אצל Namecheap כי הם נותנים לי SSH ו Composer עם PHPMyAdmin וכל מה שאני צריך, כך אני יכול לעבוד עם דרופל 9 או דרופל 10.