להלן כמה מילים על איך לבחור מקדם אתרים טוב, אם אכן רוצים מקדם אתרים עצמאי ולא סוכנות גדולה או חברה מסועפת.
עקרונות עבודה
- אני ממליץ לעבוד רק עם מקדם אתרים שמצד אחד טוען שהוא עצמאי אבל מצד שני באמת עצמאי לחלוטין ולא חלק מצוות שותפים או מעסיק עובדי מכירות ותוכן וכדומה כך שכל ההתנהלות היא מולו בלבד כך שלא יהיו טעויות בנוגע לכך שהיחס אישי וקשוב 100% מהזמן
- אני ממליץ להימנע לעבוד עם מקדם אתרים שמתנהג באופנים לא אתיים כמו אי הפרדה בין פגישות ייעוץ או הדרכה לבין פגישות עבודה או חוזי עבודה וגם להתרחק ממקדמי אתרים עצמאיים שלכאורה יש להם עומס לקוחות או שהמקדם עצמו נשמע "שחוק פסיכולוגית" בשיחות הראשונות עימו שזה דבר שקורה אם המקדם עסוק מדי בהתקשרויות עבודה קודמות בכדי להיות מרוכז בלקוחות חדשים.
- אני ממליץ להימנע מלעבוד עם מקדם אתרים שטוען שקידום אתרים אורגני טוב מושג רק או בעיקר בעזרת קישורים חיצוניים (בקלינקס)
עקרונות תמחור
לדעתי רצוי שאותו מקצוען יציג מחירים מראש בצורה ברורה וחד משמעית ויציג את אופני העבודה שלו כמו גם את כלי העבודה שלו בצורה שקופה וידגיש את החשיבות של שיח עם הלקוח לפחות חלק מהזמן והבנת הלקוח מה בערך נעשה עם האתר שלו.
עקרונות התרשמות
התרשמות לפי המלצות אובייקטיביות מניסיון של מכרים שניתן לסמוך עליהם
במידת האפשר, רצוי להסתמך על המלצות אובייקטיביות מניסיון אישי כמו מבני משפחה, חברים וקולגות שניתן לסמוך עליהם עם אותו אדם, אם יש כאלה.
אם זו עבודה לפי המלצה אז להקשיב לאנשים שבית העסק קידם אותם והם לכאורה מאד מרוצים, לא רק קצת מרוצים ולשאול אותם מה תהיה דוגמה או מה יהיו מספר דוגמאות לאיך זה התבטא.
התרשמות לפי תוצאות המקצוען לגבי האתר של עצמו מחד והתרשמות מכנות והגינות מאידך
אני ממליץ לעבוד רק עם מקדם אתרים שיש לו הישגים טובים לגבי האתר של עצמו בזמן בו פונים אליו, כי באופן כללי מי שמצליח כשהמתחרים שלו הם מקדמי אתרים השיג את ההצלחה הקשה ביותר המעידה על ניסיון משמעותי.
במיוחד לגבי ביטויים כגון קידום אתרים, מורה פרטי לקידום אתרים ומקדם אתרים ועוד ביטויים דומים, אבל לא רק, שכן כיום (בשנים שאחרי שנת 2019 ובמיוחד בפתח שנת 2024 מרוב מתחרים יש "ריקוד" בהקשר תוצאות אלה).
צריך למצוא מקצוען שהוא כנה מספיק להגיד שלא כל הפרוייקטים מתאימים לו ושיש פרוייקטים שיצריכו סוכנות קידום אתרים או חברה גדולה לקידום אתרים ולא מקדם עצמאי לחלוטין.
ניתן לזהות זאת למשל לפי אמירה מראש מה אותו מקצוען לא עושה (למשל "אני לא עושה קידום ממומן אלא אם זה קשור לניסוח מודעה") ואמירה מראש למה הוא לא מתחייב כמו:
- "אני לא מתחייב שאוכל לעזור עם כל פרוייקט כי לא כל פרוייקט מצריך רק מקדם אתרים"
- "אני לא מתחייב ל-100% הצלחה כי אני לא הבעלים של מנוע החיפוש בו אני מקדם את האתר"
לפעמים פרוייקט מצריך אנשי מקצוע נוספים או מקדמיי אתרים עם ניסיון בנושאים כמו תכנות, עיצוב גראפי, נגישות אינטרנט ועוד שלא כל מקדם אתרים בהכרח רכש ניסיון מקצועי בהם.