קידום אתרים לוקאלי או בפשטות קידום אתרים מקומי פירושו יצירת דפי ווב וביטויי מפתח הקשורים למקום מוגדר היטב במפה (במובן של מפה תקנית או מקובלת אוניברסלית).
מכיוון שיש הרבה תחרות על ביטוי כללי כמו "פסיכולוג" או "פסיכולוג קליני", מוסכם כי מוטב להתרחק מהתחרות ולמקד יותר קהלי מטרה ע"י "התברגות" בביטויים ממוקדים יותר כמו "פסיכולוג בראשון לציון" או 'פסיכולוג קליני ראשל"צ' שכל אחד מהם, במידת מה, פשוט יותר לקידום.
לוקאליות הגולש ולוקאליות האפליקציה
מנועי החיפוש מציגים תוצאות מקומיות לגולשי מכשירים ניידים ע"י טכנולוגיות שונות בהם הם משתמשים כדי למצוא את המיקום הגאוגרפי של מכשיר הנייד שלו (Geolocation).
מכלול הטכניקות בהם הם משתמשים למצוא את מכשיר הנייד נקרא ג'יאוטרגטינג (Geotargeting).
אם שירות מיקום מופעל במכשיר מחשוב (כולל סמארטפון) ממנו הגולש מבצע חיפוש, מנועי החיפוש מציגים לגולש עסקים מפורסמים בקרבתו, גם אם לא הכניס ביטוי מקומי כלל;
אם הגולש לא הפעיל שירות מיקום במכשיר הנייד, או משתמש בתווך (proxy) שלא מאפשר נתוני מיקום נכונים או שנתוני המיקום שלו לא מדויקים, מנועי החיפוש אולי יוכלו לזהות אזור מועדף כביכול דרך עוגיית ווב.
קריטריונים
הדרך האידאלית להבטיח לוקאליות היא עמידה בקריטריוניי SEO ללוקאליות:
- בנייה נכונה של תוכן היקפי בכלל ושימוש נכון בשם, כתובת וטלפון בפרט.
- בנייה נכונה של דפים מרכזיים לוקאליים; למשל, "פסיכולוג בתל אביב" או "פסיכולוג ברמת אביב".
- הקמת פרופיל קישורים פנימיים לוקאליים מדפים שונים לדפים הלוקאליים.
- שיווק האתר במדיות לוקאליות.
- שימוש בדומיין לוקאלי ככל שהדבר נדרש (נדיר).
מיקוד שירותים\תוצרת לאוכלוסיית המטרה מבטיח נוחות שיווקית ופניות כמה שיותר רלוונטיות.
קידום אתרים לוקאלי בחו"ל
קידום לוקאלי זוכה ליישום בולט במיוחד בחו"ל ובפרט בפעולה של אופטימיזציית תוכן באתרי ישויות-עסקיות\ארגונים שמקורם במדינות בעלות שטח עצום.
במדינות כאלה בהן המבנה ההיררכי של הרשויות המנהליות נרחב יותר, יש צורך גדול עוד יותר להקפיד על קידום אתרים לוקאלי, כלומר לשנות את תשתית הקידום, המבנה (Markup/Structure) והתוכן, בהתאם.
קידום לוקאלי מקבל ביטוי איתן גם בקרב מפרסמים בתשלום (PPC) אשר נאלצים לטרגט את המודעות לאזורים ספציפיים ככל הניתן - דבר שאם נעשה נכון מגדיל בפירוש את יציבות השיווק של המוצר\שירות.