אינני ממליץ על משרד עורכי דין למי שלא הזמין אצלי לפחות שעת ייעוץ רילוקיישן אחת
אני יועץ רילוקיישן לתאילנד ולא עורך דין בתאילנד וגם לא עורך דין בישראל אבל אני מכיר קצת את חוקי הנדל"ן והמסחר בתאילנד וגם מכיר מספר עורכי דין בתאילנד ואם יש צורך בשירותי עורך דין אני מפנה לעורך דין שלדעתי מתאים למקרה עליו אני שומע במסגרת פגישת ייעוץ רילוקיישן בלבד (אינני ממליץ על עורכי דין שלא במסגרת פגישת ייעוץ רילוקיישן).
בדף זה ארכז מידע כללי מדעתי האישית בלבד על עורכי דין בתאילנד.
הצורך בעורך דין בתאילנד לזרים בתאילנד
זרים בתאילנד לפעמים חייבים עורך דין. שתי דוגמאות טובות לכך הן מי שמעוניין לקנות דירה בתאילנד כמו דירת קונדו או מי שמתכוון לפתוח חברה בע"מ בתאילנד.
אנשים אלה חייבים עורך דין אזרח תאילנד עם רישיון בתוקף לעסוק בעריכת דין בתאילנד ולגבי פתיחת חברה בע"מ צריך גם מנהל חשבונות אזרח תאילנד עם רישיון בתוקף לעסוק בהנהלת חשבונות בתאילנד וחייב גם רואה חשבון אזרח תאילנד עם רישיון בתוקף לעסוק בראיית חשבון בתאילנד.
עבודה כעורך דין בתאילנד
על פי ספר החוקים של מדינת תאילנד לא יעסוק אדם שאיננו אזרח תאילנד בעריכת דין בתאילנד.
עם זאת, החוק התאילנדי לא אוסר על זר (לא תאילנדי) שהוסמך כעורך דין במדינה אחרת, לעבוד כעוזר עורך דין בתאילנד, לדוגמה בתפקידים אלה:
- מזכיר משפטי במשרד עורכי דין
- מנכ"ל משרד עורכי דין
- עוזר מתורגמן משפטי במשרד עורכי דין תאילנדי (ללא הכנת חוזים באנגלית בעצמו).
עובדים זרים אלה בדרך כלל שולטים באנגלית ובתאית ברמה מתקדמת.
עבודה כעוזר עורך דין בתאילנד
במקרים מסוימים, בהם נכנסים למשרד עורכי דין בינלאומי בתאילנד יושב בכניסה אדם דובר אנגלית ותאית שהוכשר כעורך דין במדינה שאיננה תאילנד אך איננו אזרח תאילנד ואין לו רישיון לעסוק בעריכת דין בתאילנד והוא מורשה לעבוד רק כעוזר עורך דין בתאילנד.
אדם זה מורשה לספק ייעוץ לגבי המשרד בו הוא עובד עצמו; פורמלית אין מדובר בייעוץ משפטי כלל והדגש בייעוץ זה הוא מיון לעורך דין נכון וכולל הסברים כלליים בלבד על שירותים משפטיים של המשרד עצמו, על עלויות של חוזים שונים במשרד וכדומה, כל זה תחת הדרכה ופיקוח של עורכי דין תאילנדים על אותו משפטן זר.
אם נגבה שכר טרחה על ייעוץ זה אז עלותו לרוב תנוע בין 1,500-3,000 באט לפני מע"מ והוא שירות דווקא די שווה כשרק מגיעים לתאילנד לראשונה כי אפשר להשיג דרכו לא מעט אינפורמציה כללית חשובה באנגלית, שתעזור לניווט עצמי במהלך הדרך, גם אם בסוף בוחרים להמשיך עם משרד עורכי דין אחר או אף במדינה סמוכה אחרת כמו לאוס או קמבודיה.
קבלת ייעוץ משפטי בתאילנד
כשאתה בתאילנד, קבל ייעוץ משפטי בתאילנד רק מעורך דין אזרח תאילנד שמורשה לעסוק בעריכת דין בתאילנד (עבר את בחינות ההסמכה בשפה התאית), אם כי לפעמים קשה למצוא עורך דין תאילנדי שמדבר אנגלית שוטפת.
עורכי דין שאינם אזרחי תאילנד אך גרים בתאילנד לפעמים מנסים לשחק עם החוק התאילנדי ובעיקר לשחק עם "לקונות משפטיות" בו שכביכול מאפשרות להם לתת ייעוץ משפטי בהקשרים ספציפיים של החוק התאילנדי כמו ייעוץ משפטי בתחום דיני הגירה לתאילנד אך זה תחום אפור ועורך דין לא תאילנדי שעושה זאת בתוך תאילנד מסכן עצמו בהלשנה לרשויות תאילנד אשר יכולות לעצור אותו על התחזות לעורך דין תאילנדי בתאילנד ולנקוט נגדו סנקציות הגירתיות כולל קנס ומאסר.
דוברי תאית יכולים ללכת ישר לעורך דין תאילנדי
מי שדובר את השפה התאית יכול ללכת ישר למשרד של עורכי דין תאילנדים-תאים בלבד שבמקרים רבים לא מדברים אנגלית כלל או מדברים אותה מעט מאד שם הוא גם לרוב יקבל את המחירים הכי טובים כי אין עובדים זרים בעלות גבוהה ובכל מקרה יש משמעותית פחות עובדים במשרד עצמו ולכן פחות הוצאות וגם כי המחירים תואמים יותר למקומיים.
עלויות שכר טרחה של עורך דין תאילנדי מורשה לעסוק בעריכת דין בתאילנד
להלן מידע מדעתי האישית בלבד על עלויות שכר טרחה של עורכי דין אזרחי תאילנד אשר מורשים לעסוק בעריכת דין בתאילנד.
עורך דין אזרח תאילנד שהינו תאי מבחינה אתנית (שפתו הראשונה היא תאית) והפגישה עימו היא לרוב בשפה התאית:
להערכתי מחירים לפני מע"מ לרוב אמורים להיות כלהלן:
- 1,500-3,000 באט לשעת ייעוץ.
- 15,000-30,000 באט לחוזה טיפוסי בתאית כולל העתק באנגלית ממתורגמן משפטי תאילנדי-תאי.
- שכר טרחה לייצוג בבית משפט יכול לנוע בין 10,000-50,000 באט.
עורך דין אזרח תאילנד שאיננו תאי מבחינה אתנית (שפתו הראשונה היא אנגלית או אחרת) והפגישה עימו היא לרוב בשפה האנגלית:
להערכתי מחירים לפני מע"מ לרוב אמורים להיות כלהלן:
- 3,000-6,000 באט לשעת ייעוץ.
- 25,000-50,000 באט לחוזה טיפוסי באנגלית כולל העתק בתאית ממתורגמן משפטי תאילנדי-תאי.
- להערכתי שכר טרחה לייצוג בבית משפט אולי יהיה נמוך יותר מאשר עם עורך דין תאילנדי-תאי שכן להערכתי התאורטית בעיקרה בנושא, מעמדם של עורכי דין בעלי אזרחות תאילנדית שאינם תאים מבחינה אתנית נוטה להיות נחותה יותר בבתי משפט מאשר של עורכי דין תאילנדים-תאים ולכן להערכתי במקרים רבים לא אמור לעבור את ה-10,000-25,000 באט.
עורך דין ישראלי בתאילנד - יש דבר כזה?
אינני מכיר עורך דין ישראלי אחד שהוא גם אזרח תאילנד וגם קיבל רישיון לעסוק בעריכת דין בתאילנד אבל גם אם תמצא אחד כזה סביר להניח ששכר הטרחה שלו יהיה דומה לזה של עורך דין אזרח תאילנד שאיננו תאי מבחינה אתנית אשר שפתו הראשונה היא אנגלית, אם לא גבוה משכר טרחה זה.
פירמות משפטיות בינלאומיות בתאילנד לדוגמה
- Promsak Prasitmon & partners
- Gran Tunta & Santit Yanond
- W Law International
- Siam Attorney
- Siam Legal (משרד גדול מאד, סבירות גבוהה לעמלות גבוהות)
- Juslaws (משרד גדול מאד, סבירות גבוהה לעמלות גבוהות)
- Western Inter Law
- Herrera & Partners (בעיקר ייעוץ הגירה)
- Kanopich & partners (בעיקר בפאטאיה ואודון טאני)
- Legal Services Hua Hin (המשרד בעיירה הואא-הין)
אני לא ממליץ על אף אחת מפירמות אלה, רק מציג מספר פירמות שמצאתי בחיפוש מהיר כדי להדגים את הארגון והגישות של משרדי עריכת דין בינלאומיים שונים בתאילנד (מיועד לתאילנדים ולזרים במידה שווה).
ישנן שתי פירמות בוטיק ספציפיות שאני עובד איתן שאינם ברשימה זו והם שמורים ללקוחותי בלבד ואני מפנה אליהם בהתאם למקרה אבל נתתי כאן רשימה להדגים את המגוון בתחום וכמה משרדים שונים יכולים להתנהל שונה אחד מהשני.
בדרך כלל, ככל שעובדים בפירמה יותר אנשים כך העלויות יהיו גבוהות יותר אז שווה לבדוק את עמודי הצוות המתעדכנים של הפירמות השונות ולהעריך כמה אנשים עובדים בה בפרק זמן נתון שכן לדעתי כמה אנשים עובדים בפירמה בפרק זמן נתון זה שיקול כלכלי חזק לגבי אם לעבוד איתה או לא.
ייעוץ רילוקיישן לתאילנד
כל הצריך ייעוץ רילוקיישן לתאילנד מוזמן לפנות אלי להזמנת שעת ייעוץ פרטנית.
קבלת ייעוץ רילוקיישן לפני קבלת שירותיו של עורך דין יכולה למנוע מגוון שירותים מיותרים או הליכים מיותרים.
ייעוץ רילוקיישן לא מחליף ייעוץ משפטי בשום צורה והוא מיועד רק לארגן תוכנית אשרות שהייה ולכוון מתי ניתן לבצע פעולה חוקית לבד ומתי חובה לקחת עורך דין.
למי שטרם התגורר בתאילנד, ייעוץ רילוקיישן הוא נקודת התחלה טובה לארגון התוכניות באופן כללי ולהבין אם זה מתאים בכלל מבחינה כלכלית ו\או ביורוקרטית.
לקריאה נוספת