התשובה שלי היא שבאופן כללי כן.
מה היה בעבר
בעבר ובמיוחד עד שנת 1993 (השנה בה האינטרנט שוחרר לציבור הכללי) היה נהוג בקרב מדינות שונות לא להנפיק דרכון לתינוק ולכן קציני הגירה של מדינות אליהן אנשים עשו רילוקיישן אז היו מחתימים את הדרכון של הורה אחד או של שני הורים של תינוק. כלומר, על כל תינוק הייתה מתווספת חתימת דרכון אחת --- בדרכון של הורה אחד או בדרכונים של שני ההורים.
מה קורה היום
כיום, בשנת 2023, שלושים שנים אחרי שנת 1993 הסטנדרט הבין לאומי הוא כן להנפיק דרכון לתינוק ולכן הורים שעושים רילוקיישן עם תינוק אחד לפחות חייבים להוציא דרכון לכל תינוק שלהם.
לפיכך, כאשר עושים רילוקיישן עם תינוק, קציני ההגירה של המדינה אליה מהגרים לא יחתימו את דרכוני ההורים לגבי כל תינוק אלא יחתימו דרכון שהונפק לכל תינוק בעצמו.
איזו אשרת שהייה תהיה בדרכון של תינוק
הדבר תלוי במדינה הרלוונטית אבל ייתכן לדוגמה אחד ממצבים אלה:
- בדרכון של כל תינוק תופיע אשרת שהייה מיוחדת ("אשרת שהייה לתינוק") אשר זמנה יהיה זהה לזה של אשרת השהייה שהוחתמה בדרכונים של שני ההורים (בדרך כלל אשרת השהייה של שני ההורים תהיה זהה).
- בדרכון של כל תינוק יופיע העתק של אשרת שהייה שהוחתמה בדרכון של כל אחד מההורים (בדרך כלל אשרת השהייה של שני ההורים תהיה זהה ולכן במקרה זה מה שיופיע בדרכון התינוק יהיה העתק של שתי חתימות זהות בדרכון האם ובדרכון האב).
מומלץ להוציא דרכון לתינוק בהקדם
מומלץ לקבוע תור לאחת מלשכות רשות האוכלוסין וההגירה (לא חובה בעיר של כתובת המגורים שלכם) ולהגיע עם כל תינוק מתוק ולהוציא דרכון\דרכונים בהתאם.
אם אין תורים בזמן קרוב סביר למשרדי רשות האוכלוסין וההגירה אז ניתן להוציא דרכון מיוחד בנמל תעופה בין לאומי בישראל.
במקרה כזה של הוצאת דרכון "דחופה" בנמל תעופה בין לאומי בישראל אני ממליץ קודם כל לבדוק באיזה שעות המשרד שמטפל בזה פתוח (או שאינו עובד 24 שעות או שבשל חג או מועד לאומי יש שינויים בשעות הפעילות) ואז להגיע אליו עד 24 שעות לפני הטיסה או לפחות ארבע שעות לפני הטיסה במידה והוא עובד בארבע השעות שלפני הטיסה כדי להסדיר עניין זה.
העלויות להוצאת דרכון בנמל תעופה בין לאומי הן בדרלך כלל גבוהות יותר מאשר בלשכות רשות האוכלוסין וההגירה אז לכן שווה לוודא שיש תורים פנויים בזמן סביר אם לא בלשכה קרובה אז ברחוקה.