התאמה לקריטריונים של מפתחי מנועי חיפוש,
או לחלופין,
אופטימיזציה לקריטריונים של מפתחי מנועי חיפוש,
באנגלית: Search Engine Optimization ובקצרה SEO,
אני מגדיר כפעולה שמטרתה להתאים ("לאפטמז") אפליקציית אינטרנט לקריטריון אחד או יותר שקבע כל מפתח מנוע חיפוש נתון כך שהאפליקציה תופיע בדף תוצאות חיפוש שלו או שישתפרו מיקומי תוצאות חיפוש קיימות הקשורות באותה אפליקציה.
כלומר, מי שרוצה לקדם\לשווק אפליקציה דרך מנוע חיפוש מסוים, צריך שהאפליקציה תעמוד במספיק קריטריונים לקידום\שיווק במנוע חיפוש זה.
סוגי התאמה
ישנם סוגים שונים של אופטימיזציות והעיקריים בהם הם אופטימיזציה בהקשר תוצאות חיפוש אורגניות ואופטימיזציה בהקשר תוצאות חיפוש ממומנות.
באופן כללי, אופטימזציה לתוצאות חיפוש אורגניות תגרום לשיפור גם בעניין תוצאות חיפוש ממומנות אבל גם לגבי תוצאות חיפוש ממומנות עדיין יש פעולות אופטימיזציה ייחודיות שצריך לבצע להן בנפרד.
שיפור ציוני איכות בעקבות התאמה
אופטימיזציה טובה תגרום לשיפור אפליקציה כמערכת. תהיה עלייה הן בציוני איכות ספציפיים (כמו איכות המבנה, התוכן, המהירות וכו') וכן תהיה עלייה בציון איכות כללי.
אין ספק שלאופטימיזציה יעילה או הנוגעת להשקעה כספית ורווח כספי, מוטב להיוועץ ביועץ קידום אתרים לפני כל ביצוע פעולה משמעותית; אני זמין למתן ייעוץ.
התאמה של אתרי ווב (websites)
באופן כללי, ככל שמקפידים על יותר סטנדרטיי אופטימיזציה באתר ווב, כך עולה הסיכוי ליצור תוצאות חיפוש ו\או להשיג מיקום טוב יותר לתוצאות חיפוש קיימות הקשורות בביטוי מפתח אחד הזמינים באתר.
באופן כללי, עלייה בציון האיכות של כל דף ווב ספציפי כמו גם של האתר כמערכת, תביא לידים ו\או עסקאות שמקורם בהשקעה באפיק שיווקי זה, לכל הפחות דרך תוצאות חיפוש אורגניות.
לקריאה נוספת
הערות כלליות
- המונח SEO-OSR פירושו:
Search Engine Optimization for Organic Search Results