המונח וובמאסטר (באנגלית: Webmaster) משמש לתאר מי שהוכשר בהקמת סביבת שרתים, פיתוח אתרי ווב וכן בניית אתרים וקידום אתרים אורגני.
זהו אם כך בנאי אתרים אשר גם מתקין את תשתית האחסון עליה מאוחסן אתר אחד לפחות וגם מקדם את האתרים הללו במנוע חיפוש מסוים כגון גוגל סרצ' או בינג.
המונח הוא הלחם של המונחים ווב (web) ומאסטר (master), כלומר מומחה בהקשר הווב שהיא רשת אפליקציות האינטרנט הגדולה בעולם (כל "אתר אינטרנט" הוא חלק מהווב).
בשנות ה-90 היה נפוץ להציג באתר אינטרנט כתובת אימייל של וובמאסטר שהיה אחראי על האתר אך כיום עם הפיכתם של אתרי אינטרנט רבים למורכבים ואפליקטיביים מאד רוב האתרים מתוחזקים מאת צוות שלם אשר הפניות אליו מועברות ממחלקה אחרת דרך טופס סדור שלא מציג אימייל ספציפי, או, דרך מחלקה אחרת ("צד שלישי").
לפי דעה, נכון לעשור השני של שנות האלפיים, המונח "וובמאסטר" הפך לארכאי במידת מה.
אני אישית חושב שאיננו ארכאי. אדם יכול בהחלט להיות מומחה להקמה ותחזוק של אפליקציות אינטרנט מסוג אתר ווב ולא אפליקציות בכלל וזה למעשה טוב מאד למי שרוצה למקד את עיסוקו הפיתוחי בכך.
מהניסיון שלי כיום כל וובמאסטר הוא מומחה למערכת ניהול תוכן מסוימת עימה בונים אתר, כגון וורדפרס או דרופל. אני אישית מתמחה בדרופל, איתה אני עובד כבר משנת 2010 (עם גרסאות שונות שלה, כל הזמן יש חידושים). אני מכנה עצמי וובמאסטר דרופל או בנאי אתרי דרופל וכן מקדם אתרים. כמקדם אתרים אינני מומחה למערכת ספציפית ועובד עם כל מערכת שאני מבין ויכול לעבוד איתה, למשל, אני מקדם אתרי וורדפרס, אתרי דרופל, אתרי ג'ומלה, אתרי וויקס, אתרי מג'נטו ועוד, הכל בהתאמה ללקוח הספציפי.
רוב הוובמאסטרים הפעילים כיום עוסקים בוורדפרס שהיא מערכת ניהול התוכן הפופולרית והנתמכת ביותר, אם כי יש מערכות ניהול תוכן אחרות עם המון כוח בהקשרים שונים (כגון עיצוב או תוכן) וחבל להגביל את העבודה רק למערכת אחת. גם אני כוובמאסטר דרופל לא מגביל עצמי לדרופל בלבד.
- המונח וובמאסטר מקביל לעתים, תלוי בהקשר, למונח אדמין (admin)
- וובמאסטר המומחה למערכת מסוימת לא בהכרח יודע הכל עליה ותמיד אפשר ללמוד עוד (גם תמיד יש שינויים)