מקדם אתרים מתכנת ווב או בקצרה מקדם-מתכנת אני מגדיר כמקדם אתרים שהוא גם מפתח אפליקציות ווב שזה מה שנקרא "אתרי אינטרנט" או אתר ווב (website).
מקדם-מתכנת הוא בעל ידע ביסודות תכנות ווב.
ידע בתכנות בכלל ותכנות ווב בעיקר איננו הכרחי לקידום אתרים יעיל בכללותו ויש מקדמי אתרים מקצועיים אשפים בתחומם שאינם מתכנתים, אבל הוא בהחלט יכול לסייע במקרים מסוימים לתת שירות טוב יותר ללקוח בתחום קידום אתרים בכלל וקידום אורגני בפרט וזאת מסיבות שונות שהראשונה שבהן היא היות תחום הקידום האורגני המודרני של אחרי שנת 2015 ובעיקר אחרי שנת 2019 נשען במידה רבה, הולכת וגוברת, על פיתוח אתר יעיל טכנית ולא רק או בעיקר עיצובית וקישורית.
כאשר נדרש ניתוח טכני לשדרוג אתר מבחינת מבנה והתנהגות וכן כאשר נדרשת בחינת סיווג תוכן (content-typing) ותיוג תוכן (content-taxonomy) רצוי לקבל דעה ממקדם אתרים שהוא גם מתכנת ווב.
מקדם אתרים שהינו מתכנת ווב הוא הסמכות לייעץ לגבי פיתרונות טכנולוגיים למערכת ניהול תוכן קיימת, לשיפור חוויית משתמש או מציאת מערכת ניהול תוכן מתאימה לצורך פיתוח האתר או להעביר אליה את מידע האתר.
איך לדעת אם מקדם האתרים שלפניך אכן מתכנת ווב?
דרך אחת לקבוע אם אדם שמציג עצמו כמתכנת ווב הוא אכן בעל ידע ביסודות התכנות בכלל וביסודות תכנות ווב בפרט היא קריאת קודי מקור (source codes) של תוכנות שכתב, או לתת למתכנת ווב לקרוא אותן ולהחליט זאת.
קבצים כאלה מפורסמים בדרך כלל באתר חלוקת קוד (open source code hosting), באתרים אישיים ועוד. כאמור ניתן גם להדגימם למתכנת ולבקש ממנו לפרש אותם.
אני מפרסם קודיי מקור שכתבתי בפרופיל שלי באתר GitHub.
אתר GitHub הוא מאגר הקוד הפתוח הגדול בעולם, למיטב ידיעתי. רוב הקודים שכתבתי שם הם סקריפטים (תוכנות קצרות-ריצה, המאורגנות לרוב בקובץ בודד או עד עשרה קבצים ומבצעות פעולה מוגדרת היטב) בשפות Bash ו JavaScript. קוד JavaScript כולל גם HTML ו-CSS שהם שפות מחשב חשובות מאד לקידום אתרים.