כל אתר ווב (website) הוא בסופו של דבר סוג של תוכנה. ברגע שיודעים את זה אפשר להבין בקלות מה זה ווב.
ווב (באנגלית: web) פירושו חבילת תוכנה ובסיס נתונים המופעל על גבי רשת תקשורת מחשבים עולמית, כמו למשל רשת האינטרנט.
הווב היחידה או העיקרית כיום בקרב בני האדם היא זו הנקראת World Wide Web ובקצרה WWW והיא מבוססת על רשת התקשורת העולמית המכונה רשת האינטרנט.
זהו מאגר המידע הגדול בעולם.
לפי דעתי חשוב לפתח הבנה רחבה של המושג "ווב" ושל מונחים הנשענים עליו כמו "אתר ווב", "אפליקציית וב", "דומיין ווב", "סאב דומיין ווב", "web URL", "דפדפן ווב", "כתובת אימייל וובית" ועוד.
אינטרנט לעומת ווב
ניתן לקיים ווב על כל רשת תקשורת מחשבים עולמית.
נכון לזמן כתיבת מאמר זה, רשת התקשורת העולמית העיקרית בכדור הארץ נקראת "אינטרנט" (באנגלית: Internet) ועליה מונחת ופועלת ווב ספציפית הנקראת ווב כלל עולמי (באנגלית: World Wide Web ובקצרה WWW).
תאורטית, ניתן לקיים עוד רשתות תקשורת עולמיות מלבד אינטרנט ומכאן גם עוד וובים.
בעוד שכל רשת תקשורת מחשבים עולמית היא רשת תקשורת מחשבים רחבה (WAN), כל רשת תקשורת קטנה יותר בתוך בניין בודד או בתוך קומפלקס מבנים בודד נניח הן רשת תקשורת מחשבים מקומית (LAN) ומשמשות לרוב בתוך ישויות ארגוניות כגון משרדי ממשלה, צבא וכדומה; ההבדל בין WAN ל LAN הוא כמותני על אף שטכנולוגיות שונות שימשו (או משמשות) לקיים אותן.
פרוטוקול תקשורת
חלק עיקרי בחבילת תוכנת ווב שמאפשרת את התקשורת הנרחבת למעשה היא פרוטוקול תקשורת אחד או יותר;
בפשטות, פרוטוקול תקשורת (כגון פרוטוקול HTTP) מסדיר באופן בסיסי את העברת כלל המידע; בווב הספציפי ששמו WWW.
פרוטוקול HTTP, לגרסאותיו השונות (1/2 וכן הלאה) ולצורותיו השונות (מאובטח או שאינו - HTTP/HTTPS), הינו פרוטוקול יסודי ביותר בהעברת מידע; המידע של דף הווב הזה ← הועבר דרך דפדפן ווב בהתאם להנחיות פרוטוקול זה (HTTP).
סדר הצגת מידע בווב
מידע העובר דרך רשת תקשורת מחשבים עולמית נתונה איננו בהכרח עובר דרך הווב (קרי, דרך אתר ווב) אך מידע המועבר דרך ווב מועבר לרוב במסמך היפרטקסט;
נכון לזמן כתיבת מאמר זה, דפדפני ווב מציגים כל עמוד אינטרנט כדף ווב מבוסס קוד הקודים שפת HTML, שפת JavaScript ושפת CSS אשר כל אחד מסוגי קוד אלה אחראי בעיקרו על מאפיין אחר; מבנה עיצוב והתנהגות תוכנה, בהתאמה.