הגעה לשגרירות ישראלית או קונסוליה ישראלית נדרשת לעתים לצורך פתירת בעיות ביורוקרטיות.
במאמר זה לא אתמקד בצרכים ביורוקרטיים אפשריים אלא אתן טיפים להגעה ועזיבה מהירה וקלה נפשית.
לחלק מהנציגויות יש לקבוע תור מראש ומי שמגיע ללא תור יידחה; שווה להריץ בגוגל שגרירות ישראל בשם עיר
בכדי לדעת אם חובה לקבוע תור מראש או לאו.
הכנות להגעה
מכייון שמדינת ישראל היא מדינה עם המון אויבים, הנציגויות הזרות שלה הן בדרך כלל מאובטחות מאד וכוללות צוות ביטחון גדול המורכב מקצין ביטחון ראשי, קצינים ומאבטחים שחלקם מקומיים (לא ישראלים) ויכול לכלול גם משטרה מקומית והדבר נכון במיוחד לנציגויות זרות באזורים "מבוקשים" מאד לתיירות, למגורים או לשתיהם.
תשאול ראשוני
עם ההגעה למקומה הכללי של הנציגות סביר להניח שייערך תשאול אבטחה ראשוני בלובי של בניין גדול שבתוכו נמצאת השגרירות. אם מדובר בבניין קומות אזי בדרך כלל השגרירות תתפוס קומה שלמה.
- תשאול זה אולי ייערך על ידי מאבטחים מקומיים דוברי עברית בסיסית.
- תשאול זה יכלול שאלות כגון "מה שמך?", "מה אתה בא לעשות כאן היום?" ולאחר מכן יופנה האדם לשיחה טלפונית עם מאבטח ישראלי שיחזור על השאלות הללו ואולי אף גם ישאל אחרות.
שמירת תיקים
לא כל הנציגויות הישראליות מתירות להגיע אליהן עם תיקים וגם אם נציגות מסוימת תתיר זאת הרי שבין התשאול הראשוני לתשאול השניוני ייתכן שלב ביניים בו יתבקש המגיע לשמור את התיק במחסן שמירת תיקים.
תיקיות מסמכים אינן "תיק" לעניין זה ולכן אפשר פשוט לשים כל דבר בניילונית עבה ואת כל הניילוניות העבות לשים בתוק תיקיית פלסטיק קשיח שקופה.
תשאול שניוני
לאחר תשאול ראשוני ושמירת תיקים אם הייתה, יוסבר לאדם לאן לגשת להבא; אם מדובר בבניין קומות אז ייתכן שייקבל כרטיס תג עימו יעבור מחסום אלקטרוני שלאחריו יוכל לקחת מעלית לקומת השגרירות.
עם ההגעה לפנים השגרירות יתחיל תשאול שניוני על ידי איש ביטחון שייצא מחדר ומן הסביר שישאל שאלות ספק-מטרידות כגון:
- "מישהו הביא לך משהו להביא לשגרירות?"
- "איפה אתה גר?"
- "במה אתה עובד?"
אמנם לא חייבים לענות לאף שאלה אך אי מענה יכול למנוע כניסה ולכן מומלץ להשיב לפי מידע רשמי או בלקוניות.
לאחר תגובה ייתכנו גם תגובות סרק ובעיקר אמרות סרקסטיות מצד מאבטחים שחוקים (באצטלה של "הומור ישראלי" כמובן) אך טוב להפנים שייתכן ותגובה כזאת נאמרה "על אוטומט" בלי כוונה רעה אך אם לדעתך יש טעם להגיב, זו כמובן זכותך.
שמירת מכשירי טלפוניה
אם הגעת עם מכשיר טלפון סלולרי ייתכן ותידרש לשמור אותו בארון מיוחד שאותו המאבטח יפתח עבורך מנעילה ולאחר מכן ינעל.
ייתכן שהמאבטח יבקש ממך לשנות משהו בטלפון כגון להפעיל או לכבות פונקציה מסוימת כגון שירותי מיקום אך במקרה כזה אני בעד פשוט לסרב ולכבות את הסמארטפון לחלוטין שכן פעולה מסוימת יכולה לגרור פגיעה בפרטיות או דליית מידע שיכולה להיות מטעה.
הגעה בפועל
לפני הגעה לשגרירות
- להכין צילום בצבע של כל מסמך שעליך להגיש לנציגות (אם רלוונטי).
- לבדוק טוב שיש עליך את הדרכון הישראלי ובמקרי הצורך גם כל מסמך רלוונטי וכרטיס חיוב ו\או כסף מזומן (במטבע המקומי או בדולר אמריקני)
- אני ממליץ באופן כללי להגיע לנציגות ללא תיק כלל; חבל להסתבך עם מצב שבו הגעה עם תיקים אסורה או עם מצב בו נדרשת שמירת תיקים; אין לדעת מה יהיה בתיק ומי ישמור עליו או מה אולי יקרה לו. במקום כל זאת אני ממליץ פשוט לשים הכל בניילוניות: ניילונית למסמכים, ניילונית לכסף מזומן, ניילונית לתמונת פספורט וכדומה וכולם בתוך תיקיית פלסטיק שקופה.
תשאולים
- אם אתה לא אוהב את השם בדרכון שלך או שהענקת לעצמך שם נוסף שלא מופיע בדרכון פשוט תגיד "יש לי כמה שמות". אם תישאל "מה בדרכון?" או "מה בתעודת זהות?" פשוט תגיד מה בדרכון או מה בתעודת זהות.
- צוות הביטחון מניח שמותר לו לשאול אותך כל שאלה, אך רק לך הזכות המלאה לענות רק על מה שנוגע רק לפרטים המופיעים במסמכי זהות שלך ולשירות הביורוקרטי שאתה בא לקבל.
אינטראקציה עם איש צוות קונסולרי
לאחר הבידוק הבטחוני תוכל להיפגש עם הקונסול ו\או עוזרו. בדרך כלל הפגישה תיעשה בחדר ייעודי כאשר איש הצוות יושב מאחרי מסך פלסטיק קשיח שקוף, מסיבות ביטחוניות.
אני ממליץ לתאר את הבעיה לפני איש הצוות הקונסולרי, להגיש לו את כל המסמכים הנדרשים ולאחר מכן לשאול איך לפתור את הבעיה. סביר להניח שהדבר ידרוש בדיקה והמתנה.
אם קיבלת את השירות המקצועי הנדרש מאיש הצוות הקונסולרי אני ממליץ בסוף הפגישה לשאול אם יש מסמכים כל שהם שאולי מסרת שצריכים לחזור אליך ← כלומר, לא למהר לצאת מן החדר אפילו אם נראה שסיימת ואפילו אם נראה שמיהרו לסיים איתך אלא לוודא שמסמכים כל שהם שאולי מסרת צריכים לחזור אליך או לא חוזרים אליך; ייתכן שבשל טעות אנוש של איש הצוות הקונסולרי לא יוגשו לך כל המסמכים הרלוונטיים ולכן חשוב גם להבין מה הוגש לך ולוודא אם אכן הכל הוגש או עוד משהו צריך להיות מוגש ורק לאחר מכן לעזוב.