במאמר זה אתאר איך אני ממליץ לשמור סיסמאות.
ככל שמערכות מחשב נעשות יותר רלוונטיות בחיינו, כך גם סיסמאות ולכן יש חשיבות רבה לעקרונות הארגון והשמירה שלהן.
ראשית, אני ממליץ לחלק את הסיסמאות שלנו לשתי קבוצות:
פופאפ אני מגדיר כחלון המופיע על חלק מחלון אחר בדפדפן ווב עם ממשק משתמש איקוני.
חלון כזה יכול להיות אלמנט שהמבנה שלו מוגדר בשפת HTML, או חלון שהמבנה שלו הוגדר בשפת JavaScript כמו חלון alert(); וחלון כזה אף יכול להיות גם חלון דפדפן חדש שנפתח כחלון עצמאי (new window) כ"טאב" או "כחלון עצמאי", אם כי זה פחות נפוץ.
כאשר באים לעשות עסקים עם זרים או מנסים למכור יותר טוב לתיירים יש מספר עקרונות שיש להקפיד עליהם מעבר לתיאור העסק באפליקציה מתאימה או באתר אינטרנט באנגלית ומעבר לתרגום תפריט עסקי (לאו דווקא של מסעדה) לאנגלית.
להקפיד על תוכן טוב שקל לתרגם לאנגלית
אתר ווב או אפילו עמוד באפליקציה שבנוי ומאורגן היטב עם תכנים קצרים ולעניין שכל לקרוא ולנווט בו יגרום ליותר זרים להתעמק מספיק בבית העסק, להגיע אליו ולקנות בו. לפי דעתי תמונות חייבות להיות עם טקסטים קצרים ככל הניתן (קשה יותר לעקוב אחרי טקסטים בתמונה מאשר בכתב) ולשדר אווירה "בין לאומית" חד משמעית מצד העסק.
דף אודות אני מגדיר כדף בסיסי באתרי ווב רבים הנותן מידע על ההיסטוריה של ישות המיוצגת באתר הווב.
דף האודות נותן מידע על ההיסטוריה, על הפעילות בהווה ועל פעילות סבירה בעתיד של ישות. הדף מתאר למשל מצד מי, מתי ולמה הוקמה הישות (ארגון או בית עסק).
דף האודות מתאר לעתים שותפים ארגוניים\עסקיים מרכזיים (ולא גם מרכזיים ומשניים, כמו בדף ייעודי לשותפים עסקיים), מתאר אבני דרך בהקמת והתפתחות הישות ועוד. לעתים דף אודות מתאר מחזור עסקי אם כי יש הנמנעים מכך מאידאולוגיות רוחניות ושיווקיות שונות.
שחרור האינטרנט לציבור הכללי הוא התהליך בו האינטרנט הפך מכלי תקשורת ניסיוני-מקומי לרשת תקשורת עולמית בשנות ה-90 המוקדמות.
מבוא
רעיון העברת מסמכים בעלי מבנה סדור התקיים עוד מימי קדם ושידור מידע המהווה מסמכים כאלה התקיים בטכנולוגיות שונות עוד לפני המצאת הטלפון החוטי במאה ה-19 (גם הטלפון הומצא במאה ה-19 אך עוד לפניו במאה זו שידרו תקשורת כתובה).
האינטרנט התפתח תחילה ככלי ניסיוני מרשתות תקשורת שונות שהיו נפוצות בשנות ה-60, ה-70, וה-80 (כגון ה ARPANET ; ארפא-נט).
אין גוף אחיד הקבוע אתיקה בקידום אתרים ולכן מקדמים שונים וחברות קידום מסוימות מציגים קוד אתי שונה לעתים.
אני מניח כי לפני כל קוד אתי מקצועי, על כל מקדם אתרים לדרוש מוסר אוניברסלי; לא לסלף עובדות או לא לתחמן לקוח, לא לגנוב ממנו וכדומה.
בני אדם נוטים בעיקר להריע לעמיתיהם ורק מעטים נוטים בעיקר להטיב עימם; זו בעיקר נטייה בלתי מרוסנת לרצות להרגיש עליון על מישהו אחר.
כשבני אדם לא מאמינים שהם ייענשו על מעשיהם בעולם זה ו\או אחר אחריו (או לחלופין, מאמינים שלא ייענשו), הנטייה של רובם להריע מחריפה.