מאמרים בנושא נטורופתיה באתר זה נכתבים לגבי מבוגרים מעל גיל 21 בלבד, אינם מיועדים לנשים בהריון או לנשים מניקות, ואינם ייעוץ רפואי
אורתופדים ישראלים חיים ברובם בישראל, מדינה שהולכים בה מעט מאד ברגל בהשוואה למדינות אחרות, לכן דעתם בנושא תקינות נעליים יכולה להיות שגויה בסיכוי גבוה.
אי אפשר להשוות אדם שגר בישראל או ביוון או בארה"ב או באיטליה או בנפאל ונוסע במכונית מהבית לעבודה הלוך חזור ומנהל, ברוב המקרים, אורח חיים יושבני, לאדם שגר במדינה עם תחבורה ציבורית המונית מפותחת כמו יפן, בריטניה, תאילנד, איראן או צ'ילה והולך כל יום ברגל למוקדי תחבורה ציבורית המונית שונים ומגוונים כמו רכבת תחתית, מונית שירות, רכבת עילית, אוטובוס ואפילו מונית אופנוע ומונית סירה בחלק מהמקרים.
אדם שחי במדינה שלא הולכים בה הרבה ברגל ישחוק נעל יותר לאט מאדם שחי במדינה שכן הולכים בה הרבה ברגל.
במקרים רבים, נעל שתישחק במדינה כמו ישראל אחרי שנתיים וחצי או שלוש שנים תישחק במדינה כמו תאילנד או בריטניה אחרי שנה וחצי או שנתיים אלא אם כן היא ממש איכותית וחזקה (מה בדיוק הופך נעל לאיכותית וחזקה זה דיון בפני עצמו).
מדרס נעל טוב תמיד יכול לעזור להשתמש בנעל עוד ולפעמים גם אם משלבים איתו גרב אורתופדית כמו אכילוטריין, אבל עדיין, אחרי שנה או שנה וחצי סיכוי טוב שהנעל תישחק אם הולכים איתה הרבה ברגל וייתכן שיהיה צורך להחליף נעל לחדשה.
אין צורך לזרוק את הנעל הישנה, ניתן לשמור אותה כנעל ספייר או לתרום אותה לעניים גם בלי ארגונים; פשוט להניח אותה באזור בו שוהים חסרי בית.