אחסון אתרי דרופל יכול להיות קצר יותר מאתגר כיום משום שגרסאות 8 ומעלה של דרופל (כולל 10 ו-11 העכשוויות) דורשות יותר שרתים על סביבת האחסון מאשר מה שדרשו גרסאות 7 ומטה.
עד דרופל 7, ממשק משתמש שורת פקודה עיקרי של דרופל Drush היה מותקן על סביבת אחסון בצורה גלובאלית כך שניתן היה להשתמש בו לכל אתר שמותקן עליה אבל מאז דרופל 8 ניתן להשתמש בו, כפי שהוא מסופק מהקהילה לפחות, רק לוקאלית, כלומר צריך להתקין אותו ולעדכן אותו בנפרד לכל אתר, התקנה זו נעשית דרך התוכנות Bash ו-Composer.
חלק מספקי אחסון שיתופי החלו להפוך קצת יותר מכוונות-וורדפרס ומשקיטות את תמיכתן בדרופל ומערכות ניהול תוכן אחרות, אם כי חברות אחסון שיתופי בינלאומיות גדולות מספקות תמיכה מלאה בדרופל ואין לי שום סיבה לחשוב שהן יפסיקו, שכן דרופל היא מערכת התוכן הכללית הנפוצה ביותר אחרי וורדפרס ונחשבת לעוצמתית ויוקרתית יותר מוורדפרס אפילו שפחות אנשים משתמשים בה (שכן היא משמשת המון ארגונים מבוססים כלכלית ופחות אנשים פרטיים).
אחסון שיתופי לדרופל
אחסון שיתופי נמכר ביותר כמו GoDdady או Namecheap אמור לספק סביבה עם Composer דרכה ניתן יהיה להתקין Drush לוקאלית ודרכו דרופל.
ניתן לשקול אחסון במודל ענן אחר, לא "שיתופי" אך דומה לשיתופי כמו מודל PaaS או Elastic Hosting דוגמאות אפשריות הן:
- pantheon.io המתחיל מ-41$ לחודש
- platform.sh המתחיל מ-50$ לחודש
- Acquia המתחיל מ-141$
אני עצמי מאחסן דרופל 10 על אחסון שיתופי של חברת Namecheap. הם היו צריכים להתקין לי איזה מודול או שניים גלובלית בשביל שדרופל תרוץ עליה אבל הם פתרו את הבעיה הזאת תוך מספר דקות וכל אחת מחמשת החברות הגדולות לאחסון שיתופי תעשה זאת:
- Namecheap
- GoDaddy
- HostGator
- BlueHost
- SiteGround
- וכל השאר
אחסון שיתופי לדרופל נוסף שקיבלתי עליו המלצה אישית ממתכנת הדרופל Patrick Kenny הוא בחברת ICDSoft ובאתר החברה פורסם מאמר זה על אחסון דרופל מודרני אצלם.
אחסון שאיננו שיתופי או אחסון VPS לדרופל
ניתן לקנות אחסון מסוג VPS או לחלופין IaaS אצל החברה DigitalOcean ב-5$ אם כי מניסיוני לדרופל זה יכול להיות איטי מאחסון שיתופי ממוצע וזה ידרוש המון עבודות סיס אדמין שלא לכולם יהיה זמן לבצע, בטח לא לרוב העצמאים העובדים לבד ולכן זה יצריך צוות מגוון.
ניתן לשקול אחסון VPS מנוהל כמו Cloud Ways אך הוא יכול להיות יקר מדי וניתן לשקול אחסון PaaS במודל Pay As You Go כמו Azure אם כי אני אישית מסתייג ממודל תמחור זה לאפליקציה מורכבת עתירת מישתנים כמו אתר דרופל.
בשנים האחרונות DigitalOcean הוסיפו מוצר אחסון droplet חדש עם 4 ג'יגה זיכרון RAM, שתי ליבות, 4 טרה נפח תעבורה ו-8 ג'יגה נפח אחסון ב-24$ ולדעתי זה מוצר שווה לאחסון אתר דרופל; ניתן להוסיף עוד בערך 6 דולר לגיבויים יומיים או שבועיים ולגמור את הסיפור ב-30$.
שורה תחתונה ומה אני אישית עושה
למי שעובד לבד אני ממליץ על אחסון שיתופי לדרופל בלא יותר מ 15 דולר אמריקני לחודש.
צריך ללמוד עבודה אלמנטרית עם Composer (דבר שאפשר ללמוד מספר של עד 100 עמודים) ובכך לקבל את השקט הזה של עבודה עם Drush.
כאמור אני אישית מאחסן אתרי דרופל באחסון שיתופי אצל Namecheap כי הם נותנים לי SSH ו Composer עם PHPMyAdmin וכל מה שאני צריך, כך אני יכול לעבוד עם דרופל 9 או דרופל 10 ומעלה.