בשיח על פיתוח אתרי ווב, פיתוח תוכן וקידום אורגני, טקסונומיה (תורת המיון; באנגלית: Taxonomy) היא עיסוק הנוגע לפיתוח מבנה היררכי של קטגוריות דפים.
בדרך כלל כשבונים אתר, כל דף ניתן לסווג בקטגוריה מסוימת ובדרך כלל גם אפשר לסווג קטגוריות בקטגוריית-על ברמה אחת לפחות.
לרוב מומלץ לא לסווג קטגוריות ביותר מרמה אחת של קטגוריות-על, אלא אם כן זה אתר ממש גדול, כמו ויקיפדיה וכדומה אז נהוג לא לעבור את רמת ה-5 קטגוריות על.
מה קורה בדרך כלל בבניית אתרים
כשמפתחים קטגוריות ניתן להסתפק ברמה אחת של קטגוריות, מבלי להוסיף רמה נוספת (בין אם נפרדת ובין אם מחוברת על ידי שארות בצורה של תת-קטגוריה, תת-תת-קטגוריה, תת-תת-תת-קטגוריה ועל זה הדרך).
עם זאת, יש כאלה שמוסיפים שארות ברמה שנייה, שלישית וכדומה שכן הם מוצאים זאת כמסייע לארגון המידע באתר.
גישה מינימליסטית מסייעת לטוח ארוך
גישה מינימליסטית מסייעת ביצירת מבנה טקסונומי טוב יותר.
מניסיוני לרוב האתרים אין טעם במערך טקסונומי מסובך ומספיקה רק רמה אחת של קטגוריות או שתי רמות נפרדות (כלומר שאין קשר ביניהן) כגון של קטגוריות ותגיות.
מונחים כמו "קטגוריה", "תג", "תגית", "מפתח" וכדומה הן שמות שמתארים כולם את אותו דבר - קבוצה עילית מסוימת של מבני טקסונומיה שניתן להוציא מהן שארות ואין בכך לגרוע מן העובדה שניתן ליצור קבוצות עיליות נוספות (נפרדות), כמו שתיארתי לפניכן.
מערכת ניהול תוכן היא הכלי המתאים לפיתוח היררכיית קטגוריות באתר
מערכת ניהול תוכן מעולה לפיתוח טקסונומיה מניסיוני היא דרופל; היא נותנת חופש מלא על יצירת קבוצות מבני טקסונומיה ועל יצירת שארות להן כמו גם שליפת מבני מידע טקסונומיים מבסיס נתונים והצגתם במגוון צורות.