במחשבים, תו (באנגלית: Character), יכול להיות אות\מספר\סימן מיוחד\רווח\ירידת שורה ועוד.
תו יכול להיות אות\מספר בשפת תקשורת כללית או אות\מספר\רווח\ירידת-שורה\סימן-מיוחד בשפת מחשב (כפי שהם מיוצגים במערכות מחשב) כאשר לפעמים הסימן המיוחד תקף הן לשפת תקשורת כללית והן לשפת מחשב.
מבחינת גודל מידע ממוחשב סטנדרטי, גודלו של תו הוא בדרך כלל בייט בודד (1 byte) אבל במקרים מסוימים, כמו עם תווי אסקי (ASCII) שונים, תו יוגדר כמורכב מבייט בודד אך בפועל אולי ישקול יותר מכך אך למיטב ידיעתי זה מקרה נדיר (בייט אחד פירושו 8 ביט).
תו-מטא
תו-מטא הוא כל תו שנוצר מאת משתמש (כגון אדם או תוכנה) ושאיננו נראה לעין ובדרך כלל גם לא מורגש באמצעים חישתיים אחרים כגון שמיעה (מתוכנות הקראה), מגע במסכי טאץ' וכדומה אך כן יכול להשפיע על פלט ולמעשה יש לו השפעה מכרעת על חוויית משתמש, על נגישות בכלל ועל התנהגות כללית של תוכנות הנגשה כגון תוכנות הקראה (כגון עיכוב של חצי שנייה לתת למאזין עוד קצת זמן לחשוב על טקסט).
תו מטא יכול להיות כל מפריד שדה (field separator) כגון תווי ריווח (spacing) או תווי ירידת שורה (line breaks) ואף תווים נוספים המורים לתוכנה המעבדת טקסט איך להתנהג (התנהגות תוכנה).
תווים תקניים
תו תקני אני מגדיר ככל תו אשר בדרך כלל זמין לשימוש בשתי מערכות הפעלה או יותר ובתוכנות "גבוהות" יותר כמו תוכנת עורך טקסט עשיר או דפדפן ווב, בהתאם לתקן (סטנדרט) לפיו עובדים מפתחי תוכנות אלה.
דוגמה לתוים כאלה הם תוי Unicode שכל דפדפן ווב יכול להציג בלי בעיות מהסיבה שהם מותקנים במערכת הפעלה ומופעלים בדפדפן עצמו כך שאין צורך להתקין אותם ולהפעיל אותם בכל אתר ואתר מקומית.
אחסון תוים תקניים
נהוג לאחסן תוים תקניים בקובץ פונט מסוים.
כל פונט הוא למעשה מבנה מידע המתאר תו אחד לפחות, ככלל, משפת תקשורת כללית אחת לפחות, גם אם פסיכולוגית כל תו בפונט "זהה" או "דומה מאד" לתו מפונט אחר המשקף את אותה מערכת כתב.
בדרך כלל, קובציי פונט של תוים תקניים מאוחסנים במערכת הפעלה ותוכנות בשכבות גבוהות יותר "קוראות" להם ועושות בהם שימוש.
עורך טקסט עשיר ותוכנת עיצוב גראפי יקראו לתוים תקניים (דרך "פונטים") ממערכת ההפעלה ו\או מקבציי פונט מקומיים, מה שלעתים נעשה מסיבות משפטיות.
לא סביר שדפדפן ווב יכיל תווים תקניים בעצמו שכן תחזוקת תווים תקניים יכולה להיות מטלה קשה מאד המצריכה כוח אדם רב שאין לרוב המפתחים, לפחות בקהילות קוד פתוח.
תו חצי תקני
ישנן מערכות תוים חצי-תקניים כמו תווי Font Awesome. תוים אלה נבדלים מתוים תקניים בכך שאינם מותקנים ומופעלים בדפדפניי ווב ולכן צריך להתקין אותם ולהפעיל אותם בכל אתר ואתר, אך הם מפותחים קהילתית לפי סטנדרטים שונים של נגישות וחוויית משתמש (בתקווה לפחות) ובכך הם נבדלים ממערכות תוים "עצמאיות", לא קהילתיות
פיתוח תוים
אם פיתחנו מערכת תוים בעצמנו ואיחסנו את המידע בקובץ פונט אז נצטרך להתקין אותה ולהפעיל כל קובץ שלה דרך שפת CSS בעוד שתוי Unicode ניתנים לשימוש ישירות בלי התקנה כזאת, בין אם ישירות מהמקלדת בלי קידוד, אלא, ממקש ייעודי, ובין אם מהמקלדת עם קידוד (נהוג פשוט לבצע העתק-הדבק מתוך מבנה מידע המכיל את התוים השונים).
הערות כלליות
- כל פונט יכול לשקף אות, מספר או סימן מיוחד כל אחד יכול להמציא מערכת תוים הכוללת תו אחד או יותר אך הדבר דורש ידע בטיפוגרפיה איך בדיוק דפדפן "קורא" לפונטים ממערכת ההפעלה תלוי בארכיטקטורת מערכת ההפעלה ובארכיטקטורת הדפדפן