אמולטור אני מגדיר כתוכנה המאפשרת להריץ תוכנה המתאימה למכשיר מחשוב אחד (למשל, קונסולת משחקים מסוימת כמו פלייסטיישן) על מכשיר מחשוב אחר (למשל, מחשב ביתי).
אמולטורים והמכשירים שהם מדמים היו בשימוש נרחב לפני עידן המסמארטפונים, כך למשל משחקים מהקונסולות הבאות היה ניתן לשחק על מחשב אישי (PC):
- משחקי מגה-דרייב (Megadrive)
- משחקי נאו-גאו (Neo-Geo)
- משחקי פלייסטיישן (Playstation)
- משחקי ניטנדו 64 (Nitendo 64)
- משחקים מעוד "קונסולות"
כיום השימוש באמולטורים (כמו גם במכשירים שהם מדמים) הצטמצם עקב עלייה בסטנדרטיזציה בהקשר מערכות מחשוב, שינויים בדפוסי צריכה, נטייה למינימליזם, פיתוחים בתחום משחקים כגון מציאות מדומה ועוד סיבות ואמולטורים משמשים בעיקר להרצת מערכות הפעלה שונות על גבי אחרות (למשל, לינוקס על ווינדווס).
פורטינג
בפיתוח תוכנה, פורטינג הינו התאמת תוכנה לסביבת מחשוב אחרת מזו שפותחה אליה בפועל.
- בהקשר תוכנה קושחתית, פורטינג יכול להתבצע לצורך התאמת תוכנה לרוץ על מעבד (CPU) אחר, במיוחד שאינו מאותה משפחת מעבדים.
- בהקשר מערכת הפעלה, פורטינג יכול להתבצע לצורך התאמת תוכנה לרוץ על מערכת הפעלה אחרת מזו שיועדה לרוץ עליה בפועל. אם מערכת ההפעלה האחרת עליה רוצים להפעיל את התוכנה היא מאותה משפחת מערכות הפעלה, אזי ייתכן שלא יידרש כל פורטינג או שפורטינג כזה יהיה פשוט מאד בהשוואה לפורטינג למערכת הפעלה ממשפחה אחרת לחלוטין.
- בהקשר תוכנה שבשכבה גבוהה יותר ממערכת ההפעלה, פוטרינג יכול להתבצע לצורך התאמת תוכנה לרוץ על סביבה תוכנתית מודולרית אחרת; למשל, התוכנה אלמנטור פותחה במקור לוורדפרס אך בהמשך עברה פורטינג לדרופל שהיא מערכת ניהול תוכן השונה מוורדפרס.
הקשר של אמולטורים לבניית אתרים
הקשר היחיד בין אמולטורים לבניית אתרים הוא שימוש באמולטור כמו VirtualBox המדמה מחשב וירטואלי עליו ניתן להתקין מערכת הפעלה מסוימת כמו לינוקס שעליה מותקנת סביבת שרתים שעל גביה בונים/מפתחים אתר (פיתוח מקומי).
למשל, על המחשב עצמו מותקן Windows אבל אנחנו רוצים להתקין Linux על המחשב הזה (אבל על גבי ה Windows עצמו).
אז תוכנה כמו VirtualBox תהיה שימושית עבורנו.
אין חובה לפתח אתר בפיתוח מקומי על מחשב שלנו וניתן לעשות זאת על מחשב מרוחק דרך התחברות לשירות בניית אתרים מסוים אבל אם רוצים שליטה כללית ורחבה על האתר מבחינת קוד מקור אז ייתכן ונידרש להשתמש באמולטור.
אם על המחשב שלנו עצמו כבר מותקנת מערכת הפעלה המאפשרת הקמת סביבת שרתים רלוונטית, למשל, אם על המחשב שלנו מותקן Linux ולא למשל Windows, אז נוכל לפתח אתר על סביבת שרתים שמותקנת על ה Linux ישירות, בלי צורך באמולטור.