אזרחים ממדינות ידידות למדינת ישראל כמו אזרחי תאילנד אך גם נפאל והודו לא מקבלים פטור מויזה לישראל ל-3 חודשים לפחות כמו אזרחים של מספר מדינות אחרות.
לפי דעתי, המצב הזה לא מוסרי ולא הגיוני דיפלומטית, במיוחד לאחר מתקפת הפתע על ישראל בה נרצחו ונחטפו תאים ונפאלים ואחרים לצד ישראלים.
תאילנד ונפאל נדיבות לישראל אך ישראל לא נדיבה אליהן
תאילנד ונפאל במשך אין ספור שנים נותנות לישראלים ויזות נדיבות ביותר של חודשים רבים במישרין או בעקיפין בלי שום צורך להגיע לקונסוליה של ממלכת תאילנד או מדינת נפאל בעוד שישראל דורשת מאזרחי תאילנד ונפאל להוציא את הויזה העלובה ביותר לישראל בקונסוליות ישראליות בתאילנד או מחוצה לה, קונסוליות שגם ככה הכניסה אליהן למי שאינו עובד השגרירות, איך לומר את זה בעדינות ועם כל הכבוד, היא בדרך כלל חוויה מתסכלת בגלל כל הבידוק הביטחוני המאסיבי שפשוט לא קיים בקונסוליות של כמה מדינות אחרות (בצדק או שלא בצדק).
צומת הדרכים של ישראל ותאילנד מאז מתקפת הפתע על ישראל בשביעי באוקטובר
מבחינתי ישראל ותאילנד נמצאות בצומת דרכים שלא הייתה כמותה בהיסטוריה של היחסים בין ישראל ותאילנד ויש מצב שהכבוד שרחשו תאים רבים לישראל ילך ויתמוסס אם לא תהיה רפורמה רצינית במדיניות הויזה של ישראל כלפיהם בשנים הבאות.
תרומתו של העם התאי למדינת ישראל
העם התאי תורם תרומה שאין רבות כדוגמתה לה לכלכלה הישראלית בחקלאות, במסעדנות, בהוראה, בבריאות, במשק בית, במסחר וגם בדיפלומטיה בקשרים עקיפים עם מדינות כמו מלזיה, ברוניי ואינדונזיה וחיזוק הקשרים הנחלשים שלה עם סין.
תרומתן של טיסות מתאילנד לישראל לכלכלה הישראלית
על טיסות מתאילנד לישראל מגיעים לישראל גם פיליפינים, וייטנאמים, בורמזים וסרי לנקים שכולם עובדים או מטיילים או לומדים בישראל ותורמים לכלכלה הישראלית.
בחודש אוגוסט 2024 ניר ברקת סיכם עם חברת "אל על" הידועה לשמצה על מחיר מפוקח לטיסות אל ארבעה יעדים ומהם אך תאילנד לא הייתה אחת מהם. בושה וחרפה לך, ניר ברקת. בושה וחרפה לכם, אל על. אולי אין קו שהיה חשוב יותר לפקח על מחירו ואו לסבסד אותו מאשר קו בנגקוק תל אביב.