דרופל (Drupal) היא מערכת ניהול תוכן מצוינת וניתן לפתור איתה המון בעיות במעט כסף.
עם כל הצער שבדבר, אין דרך נוחה להתקין דרופל על Windows כיום וגם WSL 2 לא מאפשרת את זה.
השאלה הנכונה שצריך לשאול
לפי דעתי, השאלה הנכונה שצריך לשאול היא לא איך להתקין דרופל על Windows אלא איך לעבוד עם דרופל על Windows וזה דבר שהוא כן אפשרי וגם הרבה הרבה יותר פשוט וזה גם מה שאני עושה.
אז איך לעבוד עם דרופל על Windows?
בשביל לעבוד עם דרופל עם Windows מה שאני עושה זה מתחבר דרך האינטרנט לפי פרוטוקול SSH למחשב מרוחק עם Linux כל שהוא כמו Debian או CentOS שאני שוכר במסגרת תוכנית "אחסון שיתופי" או "אחסון VPS", מתקין עליו דרופל בתהליך הרגיל בעזרת Bash and Composer ואז מתקין דרופל כרגיל דרך הדומיין ישירות.
אבטחת מידע
התהליך שתיארתי לא נחשב הכי נכון מבחינת אבטחת מידע אבל בחיבור מאובטח (HTTPS) וכאשר זה דומיין חדש שאני בתור אדם יחיד קניתי ובכללי אף אדם אחר לא יודע עליו (במיוחד כשזה דומיין בין לאומי בעלות נמוכה) אז לפי הידוע לי זה פשוט כבר לא ממש משנה.
כמובן שבעת ההתקנה יש ליצור סיסמה חזקה לחשבון ה admin של האתר של לפחות עשרה תווים הכוללת אותיות ומספרים.
אפשר כמובן לעשות מה שתיארתי הרגע עם שני מחשבים המחוברים ברשת מקומית או לחלופין LAN, אחד עיקרי עם Windows ואחד משני עם Linux אבל אני אישית לא עובד עם LAN.
זהו בגדול, מכאן ואילך, העבודה עם דרופל היא כרגיל.
הערות כלליות
- אפשר להתקין דרופל על linux על מחשב וירטואלי על Windows בעזרת תוכנה כמו VirtualBox אבל זה טוב רק או בעיקר לצורכי פיתוח מקומי ובכל מקרה לי אישית זה לא ממש נוח עד לרמה שאני מעדיף לפתח אונליין עם מצב תחזוקה (או בלי מצב תחזוקה אם זה משהו ממש קטן כמו איזה שינוי CSS מינורי). גם ככה היום עד שיש SEO טוב יכול לקחת חצי שנה ויותר אז קח את הזמן.
- אם אתה לא בונה המון אתרי דרופל אלא רק אתר אחד אז ממש אין צורך להתחיל להתעסק עם WSL ו Docker ותוספים ל Docker כמו התוספים Docksal/DDEV/Lando ופשוט להתקין רגיל כמו שתיארתי למעלה, אבל לחברה המתמחה בפיתוח אתרי דרופל ייתכן שכן יהיה צורך בפיתרונות אלה או בפיתרונות ענן כל שהם לאוטומציית התקנת דרופל על Windows או על כל מערכת הפעלה רלוונטית אחרת.