אם מישהו נמצא בנמל תעופה בין לאומי בתאילנד ושוטר הגירה בביקורת גבולות סירב לו להיכנס לתאילנד אז ייתכן וזו טעות ואם זו אכן טעות ויש כמה דברים שניתן לעשות כדי להוכיח זאת.
קודם כל, סירוב כניסה לתאילנד או דחיית כניסה לתאילנד זו תופעה נפוצה המתרחשת מדי יום לאחדים או לעשרות אם לא יותר זרים בכל נמל תעופה בינלאומי מרכזי בתאילנד, אבל במקרים מסוימים זו טעות ויש מה לעשות לגביה.
לא כל מי שטס לתאילנד בהכרח ייכנס אליה
לדעתי שווה להניח שזה לא מובן מאליו כלל כיום (סביב שנת 2025 ואילך) שאדם יורשה להיכנס לתאילנד רק כי הוא טס לתאילנד ושווה להגדיר אדם זה כ"מועמד" לכניסה לתאילנד שיכול לקבל סירוב כניסה לתאילנד.
ייעוץ והכוונה נכונים אולי ימנעו מצב כזה בעתיד
לדעתי, בכדי להקטין הסיכוי לסירוב כניסה לתאילנד ובכדי להיות מוכן למצב בו הוא מתרחש, מוטב להתייעץ במסגרת פגישת ייעוץ תיירות\רילוקיישן מסודרת איתי ואני אוכל להסביר בהרחבה על פרקטיקות נפוצות של משטרת ההגירה התאילנדית ואיך לפעול על פי החוק שהיא אוכפת בלבד ואיך להיות הכי בסדר איתה ואיך להגיע מוכן אפילו למצב של סירוב כניסה לתאילנד.
הזר הרלוונטי יכול לנסות להסביר לשוטרים למה לדעתו סירוב הכניסה הזה הוא טעות בשיקול דעת
אף אדם אינו מושלם ויכול לטעות וגם שוטר הגירה במשטרת תאילנד יכול לטעות.
אם לדעתו של זר רלוונטי הוא דובר אנגלית מספיק טוב או דובר תאית מספיק טוב אז הייתי ממליץ לו להתדיין עם השוטרים על העניין ולהסביר להם למה לדעתו סירוב הכניסה הזה הוא טעות בשיקול דעת, אפילו טעות גדולה והרסנית, בתנאי ויש לו דרך אחת לפחות להדגים מדוע, קצר ולעניין.
ניתן להיעזר בתרגום מכונה במהירות עם הטלפון עם אפליקציה כמו גוגל טרנסלייט אם צריך (יש להקפיד על טקסטים קצרים ולעניין).
אם זה לא עזר אז הזר הרלוונטי יכול לפנות לשגרירות של מדינת הדרכון שלו ולבקש מהם סיוע בעניין
זר רלוונטי יכול לפנות לשגרירות מדינת הדרכון שלו בתאילנד (נניח, שגרירות ישראל בבנגקוק) ולבקש ממנה סיוע לגבי סירוב כניסה.
אם השגרירות הרלוונטית מסכימה להתערב אז היא יכולה לנסות לתווך בינו לבין משטרת ההגירה התאילנדית ובמיוחד לנסות לשכנע קצין בכיר להתיר לו להיכנס לתאילנד לכל הפחות עם אשרת שהייה קצרה מזו שלכאורה היה אמור לקבל בין אם מבוססת על פטור מויזה ובין אם מבוססת על ויזה בתוקף שהוציא מבעוד מועד בקונסוליה של ממלכת תאילנד מחוץ לתאילנד.
אם שגרירות רלוונטית לא יכולה או לא מעוניינת לסייע אז אולי עורך דין מקומי יוכל לסייע
אם שגרירות רלוונטית לא יכולה או לא מעוניינת לסייע לזר הרלוונטי אז אולי על הזר הרלוונטי להזמין עורך דין אזרח תאילנד בעל רישיון בתוקף לעסוק בעריכת דין בתאילנד מומחה לדיני הגירה לתאילנד לנמל התעופה (או לבית מעצר אם הועבר לבית מעצר) כדי שיייצג אותו מול משטרת ההגירה התאילנדית במקום ישירות.
חשוב שעורך דין תאילנדי זה ידבר אנגלית שוטף כדי שיבין היטב את הזר הרלוונטי.
עורך דין תאילנדי זה יוכל לנסות לשכנע קצין בכיר להתיר לזר הרלוונטי להיכנס לתאילנד לכל הפחות עם אשרת שהייה קצרה מזו שלכאורה היה אמור לקבל.
לדעתי עורך הדין יגבה הוצאות הגעה לנמל התעופה (דלק או מונית), שכר טרחה על ייעוץ משפטי (שעה לפחות) ושכר טרחה על ייצוג משפטי אשר עלותה שוות ערך לזו של ייצוג בבית משפט או נמוכה ממנה, כל זה כשירות חירום משפטי שיכול לעלות לפחות 10,000 באט, אם כי יש לברר עלויות מדויקות בטלפון מול כל משרד עורכי דין רלוונטי.
אם התדיינות, שגרירות ועורך דין לא עוזרים
אם התדיינות, שגרירות ועורך דין תאילנדי מורשה ומומחה לא עוזרים אז במקום לחזור למדינה ממנה הגיע הזר הרלוונטי אולי הוא ירצה להזמין טיסה למדינה שכנה לתאילנד שלא דורשת ויזה מלפני הטיסה ולנסות להיכנס לתאילנד ממעבר גבול יבשתי של מדינה זו עם תאילנד או לשהות במדינה זו חודש לפחות ורק אז לנסות להיכנס לתאילנד וכו', אחרת, בתכלס, זה לחזור למדינת מוצא או להחליף את יעד השהות למדינה אחרת, במיוחד מדינה צמודה או קרובה לתאילנד, אבל יש לברר היטב עם שוטרי ההגירה התאילנדיים אם הם בכלל יתירו כניסה לתאילנד אפילו לצורך טיסת קונקשן למדינה כזו לפני הזמנת מלון בה ובכל מקרה לפני הזמנת טיסה אליה (לפי דעתי הם יתירו כניסה כזאת עם אשרת שהייה שאורכה פחות משבוע אבל כאמור יש לוודא זאת איתם).
גם אם לא נדרשת ויזה לכניסה למדינות מסוימות הקרובות לתאילנד, ייתכן שקצין הגירה בהן ידרוש לראות כרטיס טיסה ליציאה מהן.
נכון ליולי 2024 קציני הגירה בקמבודיה דורשים לראות כרטיס טיסה החוצה מקמבודיה בתום השהות המותרת בקמבודיה (נניח, חודש + חודש מבוסס אורכה אם בוחרים להאריך את השהות בחודש נוסף).
בכל מקרה אני ממליץ לכבד מקסימלית את שוטרי ההגירה התאילנדים
אם שוטרי משטרת ההגירה התאילנדית לא נתנו לזר רלוונטי להיכנס לתאילנד באותה פעם ספציפית אז עקרונית אין הכרח שהם לא יתנו לו להיכנס בעתיד והם בסה"כ עובדים עבורו ולא נגדו (זו הנחת עבודה בסיסית של כל שוטר הגירה בתאילנד שהוא עובד עבור ביטחון השוהים בתאילנד כולל חשודים בעבירה) ובכל מקרה אני ממליץ לכל אדם שחווה סירוב כניסה לתאילנד בשום מצב לא לדבר בזלזול כלפי שוטרי משטרת ההגירה של תאילנד ובמיוחד בשום מצב לא לקלל את השוטר או להיות סרקסטי לגביו אישית.
אפשר להתדיין ואפילו להתווכח, אך רצוי בצורה סדורה, בנועם ובריסון עצמי עילאי והכי חשוב מתוך כבוד ועם הנחת כוונה טובה ומבלי לגרום למצב גרוע להפוך גרוע הרבה יותר. אם אכן היה סירוב אז אחרי שמחליטים לאן לטוס מתאילנד (למדינה שלישית או למדינת הדרכון) אפשר לכתוב מכתב תלונה לרשויות בתאילנד על המקרה, כמו משרד התיירות של תאילנד, משרד הפנים של תאילנד וכדומה.
לקריאה נוספת
הערות כלליות
- תאורטית, סירוב כניסה איננו גירוש, שכן גירוש מבוצע רק למי שכבר הותר להיכנס (אם כי בהגדרה רחבה ניתן לפרש סירוב כניסה כסוג של גירוש).