הרבה מאיתנו אוהבים לקנות לונגים, הבדים המעוצבים האלה שתולים על הקיר או על מתלה נייד רחב.
לונג אפשר להגדיר כפיסת בד ריבועית או מלבנית בדרך כלל, שהיא מעוצבת, לרוב בסגנון "הודי", שניתן לתלות על הקיר לצורכי עיצוב בית או חנות.
עד שנת 2016 לונגים היו נמכרים בישראל בעיקר בשווקים מרכזיים כמו שוק הכרמל בתל אביב.
מאז שנת 2016 חל גידול משמעותי בהיקף הקניות דרך האינטרנט ומאז יותר ויותר אנשים מזמינים לונגים דרך האינטרנט כאשר ישראלים עושים זאת בעיקר מאתרים בעברית.
אבל משהו מצחיק קרה לאורך כל השנים בהן נמכרו לונגים בישראל עד היום והדבר המצחיק הזה הוא שרבים מהאנשים פשוט לא יודעים איך להגיד לונגים באנגלית ולכן לא יודעים איך להזמין אותם מאתרים באנגלית וגם אני לא ידעתי זאת עד שביצעתי כל מיני חיפושים בגוגל עם מילים כמו india, wall, cloth, decor.
ביום אחד בסיום הקניות בשוק הכרמל נתקלתי גם בסוחר אחד נחמד שלא ידע איך להגיד לונגים באנגלית והוא אמר לי שזוגתו דוברת אנגלית והביטוי שהיא הכירה לזה הוא beach towel אבל זה לא באמת towel וגם לא ממש ל beach.
אז איך אומרים לונגים באנגלית?
ובכן, לונגים באנגלית נקראים בדרך כלל Tapestry.
ניתן למצוא לונגים באינטרנט עם מונחים כמו Indian wall decor או Indian tapestry.
מילה זו tapestry דומה למילה "טפט", אם כי למי שלא ידע המילה ל"טפט" באנגלית היא wallpaper שזה כמובן לא בד אלא מוצר סיבי או מעין נייר מעוצב חזק ביותר שמדביקים לקיר במקום לתלות עליו.
הערות כלליות
- לונגים מיובאים לישראל לרוב מהודו ומנפאל.
- ייתכן שחלק מהלונגים מיוצרים בבנגלדש, סרי לנקה. לאוס ותאילנד ונשלחים להודו אם כי לדעתי זה לא סביר.
- לא ידוע לי על שימוש בלונגים \ טפסטרים מצד תאים, לאים, בורמזים וגם לא מצד קמבודים או וייטנאמים; אני מאמין שזה ייחודי לארצות תת היבשת ההודית.
- אני אישית מעדיף לקנות לונגים בשוק בהם אני יכול לראות מקרוב ולחוש ולהרגיש את איכות הבד. כמו כן, בקנייה בשוק אני גם מונע מראש טעות בהזמנה או בלבול בהזמנה מצד המשווק.
- אני אישית מעדיף לפרוס לונג על מחיצה\פרגוד במקום לתלות אותו על הקיר, בלי מסמרים ובלי קידוח.