אני בוגר הקורס "אסלאם: מבוא להיסטוריה של הדת" באוניברסיטה הפתוחה בהצטיינות (ציון 93).
בקורס זה היה לי הכבוד ללמוד תחת הוראתו השבועית של המרצה צאלח סואעד (שמו בעברית: "מצליח עוזר"), מרצה בכיר לאסלאם וערבית באוניברסיטה הפתוחה.
אני לומד על דת האסלאם בהמשכיות בדגש על מקורות האסלאם והביקורת המחקרית על ההיסטוריוגרפיה של האסלאם.
- אני מתעניין הרבה יותר בספרות הסירה ובספרות החדית' מאשר בספר הקוראן.
- אני מתעניין ביחסים של זרמים שונים באסלאם לספרות התפסיר והשפעתה עליהם.
- אני מתעניין בהיסטוריה של דתות ששרדו לאורך האסלאם מלבד היהדות והנצרות: הדת הזורואסטרית, הדת השומרונית, הדת המנדעית, הדת היזידית, הדת היארסאנית ואחרות.
- אני מתעניין מאד במחקר דתות שיצאו מהאסלאם כמו הדת הדורזית, הדת העלווית, הדת הבהאית ואחרות.
אני מספק הוראה פרטית בתחום מבוא אקדמי לאסלאם במסגרתה אני מלמד על יסודות הדת הן מבחינת המסורת האסלאמית, הן והן מבחינת גישות מחקריות ביקורתיות מיינסטרימיות (Kister, Guillaume, Krone, Watt, Warner) אם כי אני מתעניין גם בגישות מחקריות שוליות (Gibson, Shoemaker, Smith).
אחד הנושאים המרתקים אותי אישית בהיווצרות האסלאם זה היווצרות סיעת עלי והיווצרות סיעת החוארג' מסיעת עלי ויחסי הסונים והשיעים כיום בעולם.
נושא שאני מרבה ללמוד עליו הוא תרבות ההתנקשויות הפוליטיות באסלאם הן בזמנו של מוחמד והן לאחר מותו, אשר הגיעה לשיאה בתקופות קרב הגמל ובקרב כרבלאא עם רציחתם של עומאר איבן אל חטאב, עותמאן בן עפאן, עלי בן אבי טאליב ורציחת נכדיו של מוחמד חסן וחוסיין.
כמו כן אני מתעניין בהשפעת מסורות הסירה וספרות הסירה על המוסלמים שלפני קיבוץ החדית' של אהל אל-חדית' (ממות מוחמד ועד סוף המאה התשיעית) ועל התשוקה לכיבוש של המוסלמים עד אהל אל-חדית'.
אני טוען שהטקסט המרכזי באסלאם הוא לא הקוראן ולא החדית' אלא הסירה ורק ממנו אפשר ללמוד את החומר היסודי על מוחמד ההיסטורי או לפחות על תפישותיהם הדתיות של המוסלמים של ראשית האסלאם עד סיום כתיבת החדית' הסוני, החדית' השיעי והחדית' האיבאדי והתחלת השריעה הסונית, השריעה השיעית והשריעה האיבאדית בהתאם לקובצי חדית' אלה.