קידום אתרים באנגלית לקהל דובר אנגלית במדינות "גדולות" כמו בריטניה, אוסטרליה קנדה וארה"ב איננו שונה מהותית מקידום אתרים במדינות "קטנות" כמו ישראל, קפריסין ולאוס.
הבסיס לקידום אתרים באנגלית הוא קידום אתרים לוקאלי בלבד הכולל את המאפיינים הבאים
- בניית דפי תוכן לוקאליים: יש לבנות דפי תוכן לוקאליים לכל שירות עיקרי שאתם מציעים (אם כי לא בהכרח לכל שירות ולדאוג להימנע מכפילות תוכן ובפרט מכפילות תוכן (במובן של קישורים פנימיים)
- הצגה תקנית של ה-NAP: כלומר ה Name Address Phone המופיע באתר באזורים ייעודיים (אם רלוונטי)
- היררכיית מיקום: יש להציג היררכיית מיקום מפורטת ומדוייקת ככל הניתן הן באזורי ה-NAP והן לפחות בחלק מדפי התוכן הלוקאליים (אם רלוונטי)
היררכיית מיקום בקידום לוקאלי שונה מאד בין קידום בעברית לקידום באנגלית
בישראל ההיררכיה של מיקומים היא בדרך כלל מחוז ← עיר ← בית-עסק, או פשוט, עיר ← בית-עסק ובהתאם לכך נבנים דפי אינטרנט לוקאליים בתחומי האינטרנט הישראלי;
עם זאת, בחו"ל ההיררכיה היא יותר בכיוון של מדינה ספציפית (מתוך איחוד כמו ארה"ב או רוסיה) ← מחוז ← עיר ← אזור (ואולי גם תת אזור ספציפי באזור) ← בית-עסק;
אבל כמובן, יש מדינות ואיחודים שונים במגוון גדלים וההיררכיה פחות או יותר משתנה ממדינה למדינה ומחלק מוגדר לחלק מוגדר של אותה מדינה.
לוקאליות ועוד פעם לוקאליות
טוב העיקרון כאן די ברור - לוקאליות, קודם כל ברמת ה-און סייט, באופן ברור ותקני מבטיחה שאנשים ימצאו אותך הן בחיפוש אחר ביטוי קצר-זנב (בהנחה שמקומם אותר) והן בחיפוש אחר ביטוי ארוך זנב (בין אם מקומם ובין אם לא). מה מעבר ללוקאליות?
ובכן, מעבר ללוקאליות יש לזכור שבחו"ל, במקרים רבים התחרות חריפה יותר, ולכן מידת התקניות, כמות התכנים האיכותיים, מידת תוצאות בדיקות-הביצועים (Performance tests) וכן כמות הקישורים הנכנסים האיכותיים (Backlinks) --- כולם חייבים להיות גבוהים יותר ממה שאולי אפשר לעבוד איתו בתחרות פחות אגרסיבית.
שירותים ספציפיים בתחום קידום אתרים באנגלית
- ייעוץ נרחב לקידום אורגני בחו"ל - הבנת המטרות וקהלי המטרה, ניתוח ביטויים רלוונטיים, שקילת שיטות אפשריות לקידום, ניתוח פעולות שכבר בוצעו, ביקורת חיצונית על תשתית הקידום שנבנתה ועוד.
- אפיון מחדש של חלקים שונים באתר ושינויים לשיפור תשתית הקידום (SEO Infrastructure).
- מגוון פעולות לקידום אורגני כגון בחינה ושיפור תכנים, בחינות איכות ברמת ה-DNS והביצועים, שדרוג ואופטימיזציה של תכנים, שינוי, הרחבה ושיפור פרופיל הקישורים. השבחת הגדרות מבנה URL וביצועים (Performance) ועוד.
- הדרכה מקיפה למגוון פעולות SEO שאינן דורשות התמקצעות קודמת ושבעלי בית-העסק יכולים לבצע בעצמם.
פלטפורמות בהן אני מבצע קידום אתרים באנגלית
אני עובד בעיקר עם אתרים הבנויים ב-CMS מסוג תוכנה חופשית דוגמת דרופל (Drupal), וורדפרס (Wordpress), ג'ומלה, מג'נטו וכדומה אך במידה פחותה גם וויקס ושופיפיי.
אני מבצע אופטימיזציה של האתרים השונים והחנויות השונות הן למנועי חיפוש כליים (גנריים) והן למנועי חיפוש פנימיים (אינטרנאליים) כמו מנועי חיפוש של מדיה חברתית מסוימת.
הערות כלליות
- קידום אתרים באנגלית קשה יותר מקידום אתרים בעברית בגלל שיש, בדרך כלל, הרבה הרבה יותר מתחרים
- מיטור (targeting) של אזורים וקהלים ספציפיים כמה שיותר והתאמת התוכן אליהם, דבר שמניסיוני קל יותר לבצע עם ציבור דובר אנגלית מאשר ציבורים הדוברים שפות אחרות, יכול לסייע מאד