המונחים כשרות טבעונית או חותמת טבעונות משמשים לתאר מצב בו האריזות של מוצרים טבעוניים בכללותם מסומנים בחותמת כל שהיא המהווה הבטחה כי המוצר הוא בכללותו טבעוני.
בכללותו טבעוני לעומת רק טבעוני
הוספתי למעלה את הביטוי "בכללותו טבעוני" כי בכל פס ייצור ייתכנו טעויות או בעיות, למשל ייתכן שבצק עוגה מכיל חרק מת קטן שהתערבב לתוך הבצק בעת ההכנה או שפס ייצור לא נוקה היטב ולכן נשארו בו שאריות של דברים לא טבעוניים כמו ביצים מתעשיית הביצים או חלב מתעשיית החלב. טעויות או בעיות כאלה יכולות לשנות מוצר ממצב "טבעוני" למצב "לא טבעוני" ולכן יש כאן עניין חשוב של לדייק בהגדרה ולהגיד "בכללותו טבעוני" או "בעיקרון טבעוני" ולא פשוט רק "טבעוני".
ישנם מותגי כשרות טבעונית רבים
ישנם מותגי כשרות טבעונית רבים ואין חובה לבחור במותג כשרות טבעונית ספציפי כלשהו. לדוגמה, אין חובה לבחור דווקא במותג "ויגן פרנדלי" הישראלי.
במקום לשלם לעמותת ויגן פרנדלי הישראלית, פשוט תשתמשו בסימן בינלאומי חופשי
הרבה יצרנים ישראלים חותמים מוצרים שלהם בחותמת "ויגן פרנדלי" (vegan-friendly) שיצרה עמותה ישראלית באותו שם, סביר להניח תוך תשלום לעמותה זו, אבל אפשר לחסוך את הכסף ולהשתמש בכל מותג כשרות טבעונית לא פחות ברור אחר שרוצים וייתכן שזה גם יגביר מכירות כי זה ייתפש בנפש לקוח פוטנציאלי כ"נייטרלי" יותר.
שיקלו להשתמש במותג הכשרות הטבעונית של האגודה הטבעונית הבריטית
מותג כשרות טבעונית שאני ממליץ להשתמש בו הוא של האגודה הטבעונית הבריטית (British Vegan Society):
זהו סימן מסחר רשום של האגודה שהיא ארגון הטבעונות הראשון בעולם והאגודה מבקשת שיפנו אליה לאשר אותו לשימוש על כל מוצר.
שיקלו להשתמש במותג כשרות טבעונית חופשי שלא שייך לשום עמותה
במקום להשתמש במותג כשרות טבעונית של עמותות שהשימוש בו בדרך כלל עולה כסף, אפשר להשתמש בתמונה חופשית (ברישיון חופשי מוחלט) של צמח בצורת V כלשהו ולכתוב מתחת Vegan או טבעוני. דוגמה לכך עם תמונה ששוחררה באופן מוחלט לרשות הציבור ואין עליה זכויות יוצרים כלל זמינה במאגר WikiCommons בקישור להלן:
משהו פשוט שאפשר לעשות זה פשוט לכתוב טבעוני בגדול וזהו
אפשר לתת למוצר שם שכולל את המילה טבעוני או לכתוב על האריזה בגדול את המילה טבעוני
בין אם כחלק משם המוצר או לא הרחק משם המוצר. חד משמעית אין צורך להשתמש בסמלים כל שהם. עיטורים פרקטיים ירוקים כמו תמונות וציורים הקשורים לטבע ובעיקר לצמחייה לצד טקסט כזה "טבעוני" בגדול, יכולים מאד לסייע.
אתרי אינטרנט יעילים מפחיתים מן הצורך בחותמות כשרות טבעוניות אם לא מבטלים אותו כליל
כידוע, היום כשאדם רוצה לברר לעומק על ישות עסקית מסוימת (רבים מהטבעונים ירצו לדעת היטב עם מי הם הולכים לעסוק עסקים) הוא לרוב יריץ במנוע חיפוש גדול כמו גוגל סרצ' מבית גוגל או בינג מבית מייקרוסופט את שם הישות ואז ייכנס לאתר אינטרנט שלה ויקרא על מוצריה.
אתר טוב עם תפריטים נגישים וברורים, תקצירים טובים על כל מוצר, רשימת רכיבים ברורה, תמונות ברורות ועמידה בסטנדרטים של נגישות אינטרנט וכדומה היא לא רק ערוץ שיווקי חזק אלא גם יכולה לחסוך את הצורך בחותמות טבעוניות או להפחית משיבותן. אין זה כמובן עידוד לא להשתמש בחותמות טבעוניות כלל אלא רק להציג איך שיווק בכלל (לאו דווקא אתר) יכול במינימום להפחית מחשיבותן.
כמו הדוקטרינה (הבעייתית לפעמים) הכר את הלקוח שלך כך ישנה גם הדוקטירנה (המועילה לפעמים) הכר את הספק שלך.
ייעוץ לגבי שיווק מוצרים טבעוניים
אני מכיר את הסצנה הטבעונית בישראל כבר משנת 2012 לפחות.
אפשר להרגיש חופשי להתקשר אלי בכל עת ולהתייעץ איתי בנושא.
אשמח לעזור לכם לבחור לעצמכם מותג כשרות טבעונית חופשי וחינמי בלי לשלם אגורה לעמותה כל שהיא כמו עמותת ויגן פרנדלי הישראלית וכן אשמח לייעץ לגבי עיצוב אריזה ושיווק אונליין במקרה שבחרתם מותג רשום אחר או תמונה חופשית ללא רישיון שימוש כלל.