לא כולם אוהבים שמצלמים אותם ובטח לא כשהם באים ללמוד משהו חדש ויכולים להיות מושפלים סרקסטית או אפילו בצורה בוטה מצד מורה או מדריך.
רוב האנשים גם לא אוהבים שמצלמים אותם בנושאים שיכולים להביך או להיתפש כחוצפה כמו לגבי כמה הם מרוויחים (למשל, ועדת ביטוח לאומי בוידאו).
אנשים עוד יותר לא אוהבים להצטלם בנושאים מביכים אחרים כמו כאשר פסיכיאטר טוען שהוא מבצע פגישת ייעוץ פסיכיאטרי או טיפול פסיכיאטרי רק בוידאו, במיוחד כאשר זו פגישה ראשונה. יש משהו קצת לא אנושי בלהרגיל את עצמך לעשות פגישות רק בצורה זאת גם אם האדם גר קרוב אליך מאד ויכול להגיע אליך בקלות.
רבים מהמורים למקצועות האינטרנט היום נותנים הדרכה בוידאו וייתכן שאף מקליטים לקוחות או שלקוחות מקליטים אותם וזו בעיה רצינית לצד אחד לפחות, בחלק מהמקרים.
אני אישית נמנע מלפגוש לקוחות בוידאו ככל שאני רק יכול.
פחדים וחרדות מהקלטת שיחת וידאו
X שוכר את שירותי הייעוץ של Y, הפגישה מתחילה ו-X אומר ל-Y "אני מקליט את שיחת הוידאו הזו".
עצם האמרה הזאת (ואפילו בקשה מנומסת להקליט) יכולה לגרום תחושה רעה ל-Y כי הוא לא רוצה להשקיע את האנרגיה היתרה באקסטרה חשיבה על מה שהוא אומר כדי לא להגיד משהו שאולי סתם יוכל להתפרש כטעות מביכה וגם, הדבר יכול להיות בעייתי לשני הצדדים אם המידע דולף (במיוחד אם אפילו בטעות נחלק מידע רגיש ממי מהצדדים וזה דלף למקורות מידע שונים).
גם אם יצרני תוכנות כמו Zoom יבטלו אופציה להקליט סשן, עדיין יהיה ניתן לצלם את השיעור עם מצלמה חיצונית (לצלם את המסך ולהקליט אודיו סביבו).
איך ניתן להתמודד עם התופעה של הקלטת שיחות וידאו
הקלטה יכולה להתרחש לכל הפחות ברמת האודיו בצורה סודית כך שגם אם אדם יגיד "אני לא מקליט" יכול להיות שהוא משקר, זה פשוט אפשרי; לכן, אני מציע לעצמי ולאחרים הצעות כלליות אלה:
- לצאת מנקודת הנחה שהכל מוקלט
- לעשות הפסקות של חצי שעה לפחות בין כל עבודת ייעוץ והדרכה
- להגביל עבודות ייעוץ והדרכה לעד שעה בכל פעם עם כל לקוח (אם ממש צריך לעשות שעתיים אז לעשות הפסקה של שעה בין לבין ולשתות המון מים) אך בכל מקרה לא לעבור את השעתיים
- להעדיף תקשורת כתובה עם לקוחות, כמה שיותר
- באופן כללי לא לחרוג לשום נושא שאיננו נושא העבודה בפגישות (לא לדבר על חיים אישיים) ולהקפיד על רשמיות
- לשתות המון מים במהלך פגישות
מי שמעדיף רק וידאו עם לקוחות פוגע בלקוחות אלה
אם לקוח מוכן ליסוע לפגוש מורה או מדריך או מטפל ונותן השירות מסרב לפגוש אותו ומתעקש על וידאו הלקוח אולי יסכים מחוסר ברירה אבל הדבר יגרום להטיה קוגניטיבית, לאנטגוניזם מצטבר, לפגיעה בחוויית הלקוח ויכול להגדיל הסיכוי לחוות דעת שלילית במנוע חיפוש כמו גוגל ואף לגרום התקפי חרדה וכדומה ובמקרי קיצון אף לגרום דרישת כסף חזרה או תביעה.