כמה להשקיע במדיה חברתית לצורך קידום אתר, אם בכלל?
סוגים רבותי סוגים
ובכן, אם הכוונה בכך היא בכמה סוגים של מדיה חברתית להשקיע אם בכלל אז לדעתי ברבים מהמקרים או לפחות לגבי עסקים קטנים ובינוניים עד שניים.
למה עד שני סוגים?
למה עד שני סוגים? כי אין סוף למדיה חברתית. אפליקציות של מדיה חברתית באים והולכים, יורדים ועולים וכך גם קהל המשתמשים בהם עולה או יורד. מדיות חברתיות אף יכולות להיסגר או לעבור שינויים אלגוריתמיים קיצוניים בגלל חקיקה (בצדק או שלא בצדק).
אם רוב הלקוחות שלך מגיעים מהאתר, אולי אינך צריך בכלל מדיה חברתית
אם רוב הלקוחות שלכם מגיעים מהאתר ולא סביר להניח שהם יגיעו ממקומות אחרים, אז לדעתי אולי אפילו אינכם צריכים להשקיע במדיה חברתית כל שהיא כלל, כלומר עדיף פשוט לא להשקיע אפילו במדיה חברתית אחת ורוב ככל ההשקעה צריכה להיות באתר עצמו.
צריך להיזהר ממצב בו נהיה קשה, שוחק ובעיקר לא רווחי לנהל ולחזק נוכחות בכל מדיה חברתית ומי יודע אולי גם מדיה חברתית כל שהיא פתאום תסגור או תשתנה וחלק מהתכנים ייעלמו או יעברו הגבלות או שפרסומם תוגבל או הופעתם תוגבל ובעלי החשבונות הפרסומיים כלל לא ידעו את כל הפרטים האלה או חלק מהם.
טיפ לכתיבת פוסטים במדיה חברתית
אם כותבים פוסטים ייחודיים במדיה חברתית ומקשרים מהם אל האתר חשוב שהם יהיו גלויים לסריקת מנועי חיפוש אתריים (כמו גוגל, בינג, באידו, יאנדקס דאקדאקגו ואחרים) אחרת לא נפיק תועלת טכנית נדרשת מקישורים אלה אפילו אם הפוסטים במדיה חברתית יביאו לקוחות.
כלומר, יש לדאוג שהפוסטים במדיה חברתית לא רק מביאים לקוחות בעצמם אלא מחזקים את האתר במנועי חיפוש אתריים וגורמים לכך שנקבל יותר לקוחות גם מן האתר.