פסאודוקוד (באנגלית: Pseudocode) הוא קוד תוכנה הדומה לקוד מקור בשפת מחשב נתונה אך איננו זהה לו ומשמש רק להדגים מצב או תרחיש תוכנתי מסוים שמי שהציג אותו רוצה ליצור והוא לרוב מוצג לפני מפתחי תוכנה בכדי שייתנו הצעות איך הם היו מנסים ליצור קוד מקור עובד הדומה לפסאודוקוד.
ברוב המקרים פסאודוקוד יהיה ברמת הפשטה גבוהה מאד ואולי יופיע כמעט כמו שיחה בשפת תקשורת כללית.
פסאודוקוד יכול לשמש לייצג רעיונות התנהגות תוכנה בצורה פשוטה כדי לתת למתכנת רעיון איזה קוד לפתח.
דוגמה
הפסאודוקוד להלן כולל את המסר לפיו לאחר 5 שניות מכניסת משתמש לאתר יש לבדוק אם צבע-רקע אזור תג body שחור ואם אינו שחור אז לשנותו לשחור; אחרת (אם כן היה שחור אז לשנותו לאפור); קוד ה JavaScript מדגים איך זה נעשה עם שפת ההתנהגות JavaScript.
פסאודוקוד
IF a user has logged in to the website, AND IF the website's background color IS NOT Black, THEN after 5 seconds, change the website's background color TO Black. ELSE (if the user has not logged in), AND IF the website's background color IS NOT Grey, Then after 5 seconds change the website's background color TO Grey.
קוד JavaScript
setTimeout(function() { if (document.querySelector("body").style.background != "black") { document.querySelector("body").style.background = "black" } else { document.querySelector("body").style.background = "grey" } }, 5000);
הערות כלליות
- שפת הפסאודוקוד בה השתמשתי מבוססת על רעיון תאורטי של יצירת שפת תכנות כה מופשטת עד כדי שתכנות עימה יהיה כמעט זהה לדיבור בין שני בני אדם (או בין שני יצורים תבוניים בעלי תודעה); שפות מחשב בכיוון זה, כלומר שניתן לתת להם הוראות כאילו היה זה צמד של מפקד-פקוד אנושיים נקראות לעתים English-like programming languages ונחשבות למופשטות ביותר