זיוף אתר ווב (באנגלית: website forgery) או במילה אחת פישינג (באנגלית: phising) משמש לתאר מצב בו האקר יוצר אתר ווב (website) המהווה העתק מושלם או כמעט מושלם של אתר ווב אחר במטרה לגנבה.
זיוף אתר לרוב יתקיים לגבי אתרי חנות או עמותה
מונחים אלה לרוב משמשים לתאר זיוף אתר חנות או אתר עמותה בהם אנשים נותנים פרטי חיוב כמו פרטי כרטיס קרדיט או כרטיס דביט לצורך תשלום או תרומה וזאת במטרה לגנוב פרטי חיוב אלה.
שיווק אתר מזויף
לאחר יצירת האתר ההאקר משווק אותו כאתר הווב המקורי במטרה שאנשים יחשפו שם פרטי חיוב שלהם מתוך הנחת יסוד שזהו אתר החנות המקורי ובכך ההאקר משיג את פרטי החיוב שלהם ומשתמש בהם, ספק רק מבלי להיתפס (שכן היום כמעט כל צעד שלנו מתועד).
הדרך העיקרית בה ההאקר משווק את האתר המזויף היא פרסום ממומן שכן בדרך כלל יהיה קשה עד בלתי אפשרי לקדם אותו בקידום אורגני לפחות במנועי חיפוש גדולים ומרכזיים.
פישינג או זיוף אתר ווב הוא עבירה מוסרית ופלילית חמורה.
זיוף אתר ולא חטיפת אתר
מונח דומה הוא חטיפת אתר ווב, אם כי אי אפשר באמת "לחטוף" אתר ווב (אפשר להשתלט על חשבון הדומיין והאחסון שלו בכוח אבל זו תופעה נדירה ביותר וגם כן פשיעה חמורה).
זיוף אפליקציה או פישינג של אפליקציה
ניתן לדבר גם על פישינג או זיוף של אפליקציות נייטיב (אפליקציות שמתקינים מחנות אפליקציות) אם כי זו פעולה קשה ופחות סבירה שכן יותר קשה לזייף אפליקציות נייטיב מאשר אתרים כי בדרך כלל מנועי חיפוש של אפליקציות כוללים הרבה פחות תוכן ממנועי חיפוש של אתרים והפיקוח עליהם אנושי יותר והדוק יותר ובכל מקרה גם זה פשע חמור.
הערות כלליות
- בדומה לשוק הלא אינטרנטי, כמו שסחורה יכולה להיות מזויפת, גם חנות יכולה להיות מזויפת והבעלים שקרן.