בתאריך ה 16/01/2025 פורסמה בעיתון "ישראל היום" כתבה מאת שמעון יעיש, אשר כותרתה הינה "גל תיירים חסר תקדים: מלונות בתאילנד מפסיקים למכור חדרים".
בסוף הכתבה הובאו דבריו של מר אורי חלמיש, בכיר בתחום התיירות הישראלית לתאילנד:
אורי חלמיש, סמנכ״ל המרכז למטייל תאילנד מסביר: ״אנחנו עדים לתופעה שמתקיימת לראשונה - הרבה מהמלונות הודיעו לנו על הפסקת מכירה בגלל עומס של תיירות, גם כמובן בגלל החגים והכמויות של התיירים שמגיעים מסין וכפי שזה נראה זה ילך ויתעצם״.
אני נוטה להסכים עם דברים אלה אבל חשוב לי להסביר גם על המגמה הכלכלית והפוליטית מאחורי הקלעים.
משנת 2016 בערך מתחוללת בתאילנד מהפכה שקטה בתחום הפינטק. תשלומים נעשים יותר ויותר באמצעים אלקטרוניים כמו כרטיסים ואפליקציות ויש יותר ויותר קניות דרך האינטרנט מאתרים סיניים ברמה שעסקים קטנים רבים בתאילנד סופגים הפסדים רחבים ואף קורסים.
תופעה זו התרחבה מאז תקופת הקורונה והמלחמות של סוף 2019 ועד לרגע זה.
זול מאד לייבא מסין לתאילנד יחסית, בין אם זה קמעונאית, סיטונאית או המונית.
בהתאם לתהליך שתיארתי ומגמות אחרות, מושלי תאילנד מתרחקים מהציר המערבי ומתקרבים לציר המזרחי של רוסיה וסין. רפורמות כלכליות שמתכננים טראמפ ואנשיו מותחים את המצב הקיים. מושלי תאילנד אף מתכוונים לצרף את מדינתם לארגון ה BRICS הרוסי-סיני העולה כמתנגד העיקרי ל G7 ול Five Eyes.
לפיכך, אין זה מפתיע שתאילנד נותנת הקלות הולכות וגדלות מבחינת אשרות תייר לרוסים וסינים ובמיוחד לסינים שכן שתי שפות זרות מלומדות במערכת החינוך התאילנדית: אנגלית וסינית וכוחה של הסינית הולך ומתייפה על זה של האנגלית בתאילנד ויש לכך גם היבט אתני ולא רק פוליטי.
בכדי לא להאריך יותר מדי רק אגיד שהמסר העיקרי של מאמר זה הוא שמאחורי המגמה הלא מפתיעה הזו ומגמות דומות יש המון פוליטיקה.