קישור שבור (באנגלית: Broken link) הוא קישור אשר מוביל לעמוד אינטרנט לא קיים או לא זמין.
בהגדרה נרחבת יותר גם קישור שמוביל לעמוד הפנייה יוכל להיחשב ל"שבור" שכן הכתובת אליה הוא מפנה, מפנה בעצמה לכתובת אחרת.
קישור רעיוני (באנגלית: Conceptual Link) אני מגדיר כקישור אשר תוכנת סריקה יכולה לזהות שהוא קשור (רעיונית) לדף שאליו הוא מקשר.
תוכנת סריקה יכולה לזהות שיש קשר נושאי ("תמטי") ברור לפחות בין טקסט הקישור (אם לא בין הדף בו הוא נמצא בעצמו) לבין הדף שאליו הוא מקשר.
היותו של קישור "רעיוני" מעיד על טבעיות, לפחות מצד טקסט הקישור עצמו ורצוי שטבעיות תימצא גם בין שני הדפים עצמם; כלומר הדף המקשר והדף המקושר.
קישור טבעי או קישור עורך (באנגלית: Editorial Link) אני מגדיר כקישור שסביר להניח שעורך בעל תפקיד בכיר בהקשר אתר ווב מסוים יצר אותו באופן טבעי וללא קבלת כסף או טובת הנאה.
בקידום אתרים, המונח מיץ קישורים מתאר קריטריון איכות שהגדירו חברי צוות פיתוח מנוע חיפוש גוגל סרצ' לפיו קישור Dofollow מעביר "מיץ קישורים" וקישור Nofollow לא (אם כי אין זה מוכיח שקישור Nofollow לא תורם לקידום כלל או לעולם לא יתרום לקידום כלל).
לפי תפישה זו "מיץ קישורים" תורם משמעותית לקידום והיעדרו גורם לכל הפחות להיעדר תרומה לקידום או במקרים נדירים נזק לקידום; שוב, רק בהקשר מנוע חיפוש גוגל או כל מנוע חיפוש אחר עם קונספט זהה או דומה.
קישור זבל (באנגלית: Trash link) הוא קישור חיצוני אשר היותו מקשר לדף ווב מסוים פוגע בציון איכות ספציפי של דף הווב אליו הוא מקשר וכן באתר הווב שמכיל את הדף אליו הוא מקשר כמערכת.
לעתים קשה להכריע האם קישור מסוים הוא סתם "למלמי" ← לא מזיק ולא מועיל או קישור מזיק או קישור מזיק מאד, קרי קישור זבל אך בגדול לפחות שניים ממאפיינים אלה יגרמו לכך:
קישור חיצוני ובמונח חד-מילתי בקלינק הוא קישור המקשר מאתר אחד לאתר אחר.
קישור חיצוני הוא ההפך מקישור פנימי.
באופן כללי, כל קישור נכנס לאתר שאנחנו מקדמים צריך להיות קישור Dofollow.
הגדרת המונח
מניסיוני, קישור חיצוני הוא בדרך כלל לא-תפריטי ובכוחו להוציא גולשים מן האתר שברצוננו לקדם ← החוצה
קישור NBIL (כלומר, קישור Non boilerplate internal link) הוא כל קישור פנימי אשר זמין רק בתוכן מרכזי ובשום מצב לא בתוכן היקפי.
קישורים כאלה מסייעים להשאיר את הגולש יותר זמן באתר ובכך יש בהם פוטנציאל שיווקי.
ניתן ליצור קישורים כאלה בקלות בעזרת מערכת ניהול תוכן, לפי קוד דף, למשל, לכל דף יכול להיות קוד מסוים (כמו מספר ייחודי --- page ID) לפיו ניצור את הקישור.
קישור Nofollow אני מגדיר כקישור אשר מבחינת שפת HTML, בתג a המהווה אותו מופיע האטריבוט rel עם הערך nofollow.
מנוע חיפוש מסוים יזהה או לא יזהה קישור כזה כסממן איכות; עם זאת, גם אם קישור שכזה כסממן איכות ויאותת כי האתר המקושר איכותי, עדיין קישור Nofollow נחשב לפחות תורם לקידום אורגני ("פחות תורם מיץ קישורים") מאשר קישור Dofollow.