מאמרים בנושא נטורופתיה באתר זה נכתבים לגבי מבוגרים מעל גיל 21 בלבד, אינם מיועדים לנשים בהריון או לנשים מניקות, ואינם ייעוץ רפואי
אם אתה סובל מקנקים כואבים בכתף, למשל בשל דלקת פנימית, נסה דברים אלה:
- אם רוב הזמן אתה הולך עם כפכפים במקום עם נעליים, נסה ללכת עם נעליים רוב הזמן במקום זאת.
- נסה ליטול תוסף ויטמין C עד 500 מ"ג פעם ביום או כל סוף שבוע (שישי שבת) במטרה לסייע לגוף לייצר עוד חומצה היאלורונית (hyaluronic acid) שהיא רכיב בנוזל הסינובי (synovial fluid) המושח את המפרקים שלנו
- נסה להגביר את כמות החלבון בתזונה. אם אתה צמחוני נסה לשלב חלבון סויה, חלבון אפונה, חלבון חומוס, חלבון פיג'נפי (אפונת יונה) ועוד.
לפעמים לאחר עבודה של שנים עם מחשבים הכוללת הזזת עכבר עם יד אחת, מתפתחת בכתף יד זו, בדרך כלל יד ימין, דלקת המקרינה לצוואר, אך הפעולות שמניתי אמורות לסייע בכל מקרה.
אם אתה סובל מפסוריאזיס, ייתכן והדלקת פסוריאיטית ואז טיפול בפסוריאזיס (שיכול להיות נטורופתי) יסייע.
איך טיפלתי בדלקת כרונית בכתף ימין
במאמר זה אסביר איך טיפלתי בדלקת כרונית בכתף ימין ממנה סבלתי מאד שנים.
דלקת זו גרמה לי לקנקים כואבים רבים בכתף ימין במשך כל היום ובדרך כלל נלווה אליה כאב בצד ימין בצוואר.
לפי דעתי, המצבים הללו הופיעו מעבודה של עשורים מול מחשב בעיקר עם יד ימין בכדי להזיז עכבר מחשב אבל בכל מקרה אחלוק כאן איך טיפלתי בכך בטיפול שהוא לא ניתוחי כלל וכיום בכללי אינני סובל עוד מתופעה זו.
מעבר מהליכה בעיקר עם כפכפים להליכה בעיקר עם נעליים
עברתי מהליכה בעיקר עם כפכפים להליכה בעיקר עם נעליים וזה הדבר שהכי עזר לי להתמודד עם הבעיה ולהפחית פאזות של דלקתיות וכאב בערך ב-75%.
נעליים טובות, גדולות, מרופדות היטב עם גרביים עבות גורמות לי פחות לחץ על הגב, הכתף והצוואר בכל פסיעה אם כי נעליים ללא מדרסים איכותיים ומותאמים אישית יסייעו פחות מנעליים הכוללות אותם.
שיפור השינה
התחלתי לישון טוב יותר; מ 4-5 שעות בלילה בממוצע לכיוון ה 7-8 שעות. למי שמתקשה לעשות זאת עם תוספי תזונה וצמחי מרפא שווה להתייעץ עם רופא שינה (סומנולוג) בעניין זה. יש לוודא שמדובר ברופא שינה מומחה (כלומר רופא מומחה לסומנולוגיה) ולא בפסיכיאטר.
ארגונומיה
הפעולות הבאות סייעו לי:
- שינה לבד תוך כדי שאני מחבק כרית ארוכה / כרית אורך.
- הוספת כריות שינה אורתופדיות עם מילוי ג'ל וזיכרון צורה יעיל.
- בכל הנוגע לעבודה עם מחשב גדול, מעבר לכיסא נוח עם תמך לצוואר (מובנה או כרית אורתופדית).
שינויי תזונה
אני נמנע באופן כללי מקפאין ואלכוהול אשר יכולים לגרום לנוקשות שרירים והחרפת דלקת.
הגברתי את כמות החלבון בתזונה והוספתי ויטמין C אשר למיטב ידיעתי גורם לביוסינתזה מוגברת של קולגן וייתכן שזה סייע. הוספת ויטמין D סייעה להפחתית דלקתיות והלקיחה של שני הויטמינים יחדיו היא בדרך כלל טובה.
הערות כלליות
- אני משתדל לעבור עיסוי מקצועי של שעה מלאה (60 דקות לפחות ממטפל מקצועי קשוב) לפחות פעם בחודש. לעתים אני לוקח חומרים אנטי דלקתיים קצת לפני העיסוי ומשתדל לשתות הרבה מים לפני ואחרי הטיפול.
- את המזור לבעיה לא מצאתי ברפואה קונבנציונאלית אלא דווקא ב"רפואה אלטרנטיבית"; מסורות תזונה והיגיינה שונות, למידה על תחומי אנטומיה וארגונומיה (ובעיקר תמיכה לצוואר), שיפור הישיבה, חשיבות ההפסקות במהלך היום ועוד; עם זאת סביר להניח שלפחות חלק מבעיות כמו זו ואחרות דומות יוכלו להיפתר מאת רופא אורתופד בעל ידע נרחב, גישה הוליסטית וכמובן המון קשב למטופל\ת.