רילוקיישן לתאילנד הוא דבר אפשרי אך כרוך בקשיים רבים, שפתיים, תרבותיים, ביורוקרטיים, כלכליים ואחרים ונחשב מטרה קשה יותר מרילוקיישן למגוון רחב של מדינות אחרות בעולם.
איך להגדיר רילוקיישן
רילוקיישן אני מגדיר כניסיון הגירה.
אדם מגיע למדינה בה איננו אזרח ומנסה להגר אליה אך אם מבחינתו התהליך לא הצליח תוך מספר חודשים או שנים אז הוא חוזר למדינת אזרחותו או מתחיל רילוקיישן במדינה שלישית.
עם זאת, עקרונית ניתן לנסות להתחיל רילוקיישן מחדש במדינה מסוימת תמיד.
תאילנד איננה מדינת רילוקיישן
תאילנד איננה מדינת הגירה כמו ארה"ב, גרמניה וקנדה אך גם איננה מדינת רילוקיישן, כלומר היא נמנעת במכוון ממתן תנאי שהות נוחים לרילוקיישן עבור רוב המעוניינים בכך.
רוב הזרים השוהים בתאילנד בשנה נתונה אינם יכולים לעשות זאת ליותר מחמישה חודשים גג בצורה חוקית לדוגמה עם אשרת שהייה מבוססת ויזת תייר אחת עם אורכה אחת פלוס אשרת שהייה מבוססת פטור מויזה אחת עם אורכה אחת ולכן רובם לא יכולים לבצע רילוקיישן לתאילנד, קודם כל מסיבה זו אך גם מסיבות אפשריות אחרות כמו מחויבות למקום עבודה במדינת אזרחות.
כמו כן, החוק בתאילנד יכול להשתנות כל רגע וממש לא מומלץ להסתמך על ויזות קצרות טווח כאלה לרילוקיישן כי ייתכן שהן יקוצרו בעתיד.
גם למי שמצליח לבצע רילוקיישן לתאילנד, כיום התנאים לקבלת ויזה ארוכת טווח לתאילנד, תושבות מס בתאילנד או אזרחות תאילנדית הם קשים ביותר ומשטרת ההגירה התאילנדית היא מן המקצועיות והקפדניות בעולם, מה שמונע מאולי 90% מן המעוניינים בכך בערך לבצע רילוקיישן לתאילנד, בטח עם ילדים.
רוב התאים סולדים מרילוקיישן של זרים לתאילנד
העם התאי הוא עם שבטי מאד וגאה מאד ולדעתי רוב התאים לא מעוניינים לקבל אליהם זרים אלא אם אלה זרים שמכבדים באופן מוחלט את דת הבודהיזם ולא מביאים עימם פרקטיקות דתיות שמתנגשות לגמרי עם דת הבודהיזם כמו ברית מילה או כפיית שבת או כפיית כשרות ובתנאי שהם גם מוכנים ללמוד תאית ברמה נרחבת כולל קריאה וכתיבה ולתרום תרומה כלכלית משמעותית לכלכלת תאילנד.
מי שלא מכבד את דת הבודהיזם, לא מתכוון ללמוד תאית ברמה נרחבת כולל קריאה וכתיבה ולא יכול להוציא לפחות 50,000 באט בתאילנד ובמדינות שכנות בחודש סך הכל (שזה בערך 5,500 ש"ח בחודש אחרי כל השערים והעמלות השונות) אז לדעתי כדאי לו פשוט לא לנסות להגר לתאילנד.
תאילנד היא לא בדיוק שוביניסטית אבל גם לא בדיוק פמיניסטית ולכן בעוד שנשים לוקחות חלק גדול בכלכלת תאילנד ועובדות במקצועות גבריים כמו בנייה, נהיגה, טכנאות ועוד יותר מאשר בישראל לדוגמה, עדיין מצופה חברתית שגבר זר ישלם את כלל ההוצאות של מקומית וההפך, כך שבטווח הארוך ההוצאות החודשיות יכולות להיות גבוהות יותר.
עלויות רילוקיישן לתאילנד לאלו המנסים להתחיל אותו
בלי להתחשב בעלות כרטיס טיסה לתאילנד:
- בחצי שנה ראשונה בתאילנד והאזור רבים מן הזרים שרק מתחילים רילוקיישן לתאילנד יצטרכו לצאת מדי פעם מתאילנד למדינה שכנה כדי להוציא ויזה חדשה לתאילנד בה ובכל מקרה רובם לא מכירים את האזור ויש להם סיכויים גבוהים יותר ליפול במלכודות תיירים או לעשות טעויות כלכליות כך שהוצאות הזר יכולות להגיע ללפחות 125,000 באט בחודש אז.
- בחצי שנה שנייה ההוצאות יכולות לרדת ל 100,000 באט כי הזר מכיר את הסביבה טוב יותר אבל עדיין בעל סיכויים גבוהים יחסית לזרים ותיקים לטעויות והונאות אפשריות ובמיוחד הוא עדיין לא מספיק מכיר אזורים חצי מתוירים או אזורים לא מתוירים ולכן יצטרך לשהות באזורים מתוירים ולהוציא משמעותית יותר כסף מבאזורים אחרים.
להערכתי נדרשים לפחות חמש שנים של הכרות עקבית עם תאילנד כדי להבין את העניינים לעומק.
קשה להישאר בתאילנד יותר משלושה חודשים בשנה כיום
מאז שנת 2008 ישנו תהליך ברור של הקשחה של חוקי ההגירה של תאילנד כך שחוקים קיימים הופכים נוקשים יותר או נאכפים יותר וכן נוספים חוקים חדשים. המטרה בכך היא בעיקר למנוע מתאילנדים טראומה (בהיעדר מילה טובה יותר) מזרים ולא פחות מכך, למנוע פגיעה בפרנסתם של תאילנדים בשל ריבוי זרים שתופסים משרות שאחרת היו מיועדות לתאילנדים.
- בין השנים 2016-2019 הוקשחו התנאים בשל פגיעת אוטומציה בעסקים קטנים ועליה בפשיעה מצד זרים.
- בין השנים 2020-2025 הוקשחו התנאים בשל נזקי תקופת הקורונה והמלחמות לאחריה.
מצד אחד תאילנד רוצה יותר תיירים עשירים קצרי טווח ותהיה יותר נדיבה כלפיהם בויזות אבל מצד שני כיום יש יותר ביורוקרטיה לזרים, יותר מיסוי לזרים ויותר סמכויות לקצינים במעברי גבול בתאילנד להקשות על זרים להיכנס לתאילנד או להישאר בה זמן רב כפי שתכננו מראש.
קציני ההגירה במעברי הגבול של תאילנד פועלים נגד ניסיונות כניסה לרילוקיישן
קציני הגירה במעברי הגבול של תאילנד הם שוטרים לכל דבר ועניין (בניגוד לקרקס הקיים כיום במעברי הגבול בישראל) ולכן קצין הגירה בכל מעבר גבול בתאילנד יכול לפתוח בחקירה ואף לפתוח תיק במשטרה, יכול לא לכבד ויזה ולכן לאפשר שהות קצרה יותר בתאילנד ויכול אף להורות על גירוש מתאילנד למדינת מוצא אחרונה או למדינת אזרחות.
כל עוד הדבר אפשרי - תאילנד מעדיפה שיתרמו לכלכלה שלה מרחוק מאשר מקרוב ברילוקיישן
כידוע, עם התפתחות הטכנולוגיה, אפשר לבצע יותר ויותר עבודות ועסקאות מרחוק.
- חברות תאילנדיות במקרים רבים יפנו למיקור חוץ (אאוטסורסינג) במקום להעסיק עובד זר ברילוקיישן כי זה יחסוך להן המון בעיות כלכליות-ביורוקרטיות כמו אספקת נכס לעובד, דיווחי TM-30, דיווחי TM-47, ביטוחים יקרים, העסקת ארבעה עובדים תאילנדים נוספים (על כל עובד זר) ועוד.
- עורכי דין תאילנדים, מתורגמנים מקצועיים תאילנדים, מורים תאילנדים לשפה התאית, סוכני נסיעות תאילנדים, יועצי ויזה תאילנדים, סוכני נדל"ן תאילנדים, סוכני מכירות של מפעלים בתאילנד, מדריכי אומנות תאילנדית, שפים ומדריכי בישול תאילנדי, רופאים בתאילנד ואחרים בתאילנד ירצו לתת ייעוץ והדרכה או לחלופין לבצע עיסקאות מרחוק כל עוד הדבר אפשרי ויעיל מבלי שזרים יצטרכו לבוא עימם באינטראקציה בתאילנד.
בדרך כלל הסיבה לכך היא שזה הרבה יותר פשוט להם מבחינה ביורוקרטית ולפעמים אף משפטית (פחות סיכוי לתביעה במקרה של גרימת נזק או סכסוך עסקי).
תאילנד תעדיף תיירים עשירים על כלל הזרים האחרים
תאילנד רוצה זרים בעיקר כתיירים ואם כבר תיירים אז בעיקר כתיירים עשירים מאד וקצרי טוח; כאלה שאין להם בעיה ממשית לשלם רק על מלון לחודש לפחות 30,000 באט בלי שום קשר לכל שאר ההוצאות מסביב (בערך עוד 70,000 באט לתייר עשיר אני מניח).
פחות רילוקיישן, פחות נוודי דיגיטציה או נוודי מס או כל מיני "סוחרי קריפטוקרנסי" למינהם (המסחר בקריפטוקרנסי הוצא מחוץ לחוק בתאילנד באפריל 2022).
זה לא רעיון גרוע להתייעץ עם יועץ רילוקיישן לתאילנד
למי שמזהה רילוקיישן לתאילנד כתהליך מעניין ומאתגר, מוכן לכבד את דת הבודהיזם, ללמוד עליה ולהכיר אותה, מוכן לא לבצע פולחנים של הדת שלו בתאילנד ולא לנסות לכפות את הדת שלו או את המנהגים שלו על אישה תאילנדית (או אישה זרה על גבר תאילנדי), מוכן ללמוד על השפה התאית כולל קריאה וכתיבה וגם יכול ורוצה להשקיע הרבה כסף בתאילנד עצמה, אז שווה מאד להתייעץ לפחות שעה עם יועץ רילוקיישן לתאילנד כמוני.
אני יכול לחתום לך שאפילו שעת ייעוץ אחת יכולה לחסוך לך עשרות אלפי אם לא מאות אלפי שקלים ולכן פשוט שווה להתייעץ בנושא.
ייעוץ רילוקיישן לתאילנד, וייטנאם ולאוס
רבים מאלו שינסו לבצע רילוקיישן לתאילנד יצטרכו לבצע ריצות ויזה (visa runs) למדינות שכנות כמו קמבודיה, וייטנאם, לאוס או הפיליפינים.
ביכולתי לסייע לך לסדר עניינים הקשורים להוצאת ויזה לוייטנאם וללאוס וכמובן ויזה לתאילנד בוייטנאם או בלאוס תוך מתן ייעוץ מקיף מסביב לשעון החולש על כל תחום רלוונטי כמו בחירת עיר, אזורים בערים שונות, מלונאות, נדל"ן, מזון, ביטוח, רפואה במידת הצורך לדוגמה במקרה של תאונת דרכים, מציאת עורך דין, הוראת שפה ועוד.
מבוא לבודהיזם לשוקלים רילוקיישן לתאילנד
אני מלמד את עקרונות דת הבודהיזם למי שמעוניין ללמוד על דת זו ובשעה-שעתיים אוכל להסביר רבות על הדת, על זרמיה השונים.
שיעורי בודהיזם אלה אינם הטפה דתית או מיסיון (כל הרעיון של המרת דת כלל לא קיים בדת הבודהיזם) אלא הם אך ורק מבוא קצר, מעשי, אובייקטיבי וגם ביקורתי שרלוונטי רק למי ששוקל ברצינות רילוקיישן לתאילנד ותו לא.
מבוא לשפה התאית לשוקלים רילוקיישן לתאילנד
אני מלמד תאית אלמנטרית ובסיסית כולל קריאה וכתיבה לשוקלים רילוקיישן לתאילנד.
מאמרים על רילוקיישן לתאילנד כאן אצלי באתר
- רילוקיישן לתאילנד אחרי הקורונה
- איך להאריך אשרת שהייה לתאילנד
- עבודה כמורה לאנגלית בתאילנד
- איך להימנע מהונאות סלולר בתאילנד
- ויזת סטודנט ללימודי מוי-תאי בתאילנד
- ויזת סטודנט ללימודי שפה בתאילנד
- פתיחת עסק בתאילנד מצד זר בתאילנד
הערות כלליות
- התחייבות למחירים נוחים ושווים לכל נפש.